iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Patetesli Havuçlu Semizotu Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*2 bağ semizotu (yıkanıp süzülüp irice kesilicek )
*1 adet havuç (ince halka doğranmış şekilde )
*1 adet büyük boy patetes(küp doğranmış şekilde )
*250 gr kıyma
*1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
*1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağ veya margarin
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 çay kaşığı toz tatlı biber
*Yarım çay kaşığı karabiber ve toz şeker
*Yarım çay bardağı pirinç
*3 subardağı su
Kıymalı Patetesli Havuçlu Semizotu Yemeği Tarifi Yapılışı Tencereye yağları koyalım Soğanı ekleyelim İki üç dk kavuralım Kıymayı ekleyelim Beş dk kavuralım Salçayı ilave edelim Karıştıralım Patatesi ve havucu koyup yine bir karıştıralım Kısık ateşte bir bardak su ekleyip biraz pişirelim Sonra semizotlarını ekleyelim Tuzu ,toz biberi ,şekeri ve yıkadığımız pirinci üzerine serpelim çok kısık ateşte beş dk seğnemesini bekleyelim 2 bardak suyu da ekleyelim kısık ateşte 35 40 dk pişmeye bırakalım Sıcak servis yapalım
Not
atates havuç sert bir sebze oldukları kısık ateşte önce onları pişiriyorum Sonra semiz otunu ekliyorum Daha güzel oluyor Suyunu da soğuk olarak ekliyorum Semizotunun rengi daha güzel oluyor
Piştikten sonra arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt sos ile de tüketebilirsiniz
*2 bağ semizotu (yıkanıp süzülüp irice kesilicek )
*1 adet havuç (ince halka doğranmış şekilde )
*1 adet büyük boy patetes(küp doğranmış şekilde )
*250 gr kıyma
*1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
*1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağ veya margarin
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 çay kaşığı toz tatlı biber
*Yarım çay kaşığı karabiber ve toz şeker
*Yarım çay bardağı pirinç
*3 subardağı su
Kıymalı Patetesli Havuçlu Semizotu Yemeği Tarifi Yapılışı Tencereye yağları koyalım Soğanı ekleyelim İki üç dk kavuralım Kıymayı ekleyelim Beş dk kavuralım Salçayı ilave edelim Karıştıralım Patatesi ve havucu koyup yine bir karıştıralım Kısık ateşte bir bardak su ekleyip biraz pişirelim Sonra semizotlarını ekleyelim Tuzu ,toz biberi ,şekeri ve yıkadığımız pirinci üzerine serpelim çok kısık ateşte beş dk seğnemesini bekleyelim 2 bardak suyu da ekleyelim kısık ateşte 35 40 dk pişmeye bırakalım Sıcak servis yapalım
Not
Piştikten sonra arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt sos ile de tüketebilirsiniz