iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Patlıcan Yemeği (Kızartma Yok) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo patlıcan
*1 tane tatlı kırmızı biber
*2 tane carliston biber
*1 tane sarımsak
*2 tane orta boy soğan
*100 gr kıyma
*1 tane domates
*1 kaşık salça
*Tuz, kırmızı ve karabiber
Kıymalı Patlıcan Yemeği (Kızartma Yok) Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanları alacalı kesip dörde bölüp 2 parmak uzunluğunda kesiyoruz Sonra onları yıkayıp tuzlu suda yarım saate yakın bekletiyoruz
o beklerken biz soğanları yemeklik doğrayıp yağda biraz öldürüyoruz Sonra biberleri de ince ince doğrayıp sarımsağı da küçük küçük doğradıkdan sonra soğanın içine atıp birazda biberler salarken kıymayı da atıyoruz Salçayı tuzu biberleri atıp kıymayı kavuruyoruz Biyandan da domatesi küp küp doğrayıp hazırlıyoruz Sonra patlıcanları sıkıp sıkıp kıymalı sosun üzerine atıp domatesleri de atıp kaynamış su döküp ağzını kapatıp kısık ateşte pişene kadar pişiriyoruz Ayrıca çok çok lezzetli oluyor böyle benden söylemesi zamanınız yoksa ve kızartma işi çıksın istemiyorsanız denemenizi tavsiye ederim Afiyet olsunnn şimdiden
*1 kilo patlıcan
*1 tane tatlı kırmızı biber
*2 tane carliston biber
*1 tane sarımsak
*2 tane orta boy soğan
*100 gr kıyma
*1 tane domates
*1 kaşık salça
*Tuz, kırmızı ve karabiber
Kıymalı Patlıcan Yemeği (Kızartma Yok) Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanları alacalı kesip dörde bölüp 2 parmak uzunluğunda kesiyoruz Sonra onları yıkayıp tuzlu suda yarım saate yakın bekletiyoruz
o beklerken biz soğanları yemeklik doğrayıp yağda biraz öldürüyoruz Sonra biberleri de ince ince doğrayıp sarımsağı da küçük küçük doğradıkdan sonra soğanın içine atıp birazda biberler salarken kıymayı da atıyoruz Salçayı tuzu biberleri atıp kıymayı kavuruyoruz Biyandan da domatesi küp küp doğrayıp hazırlıyoruz Sonra patlıcanları sıkıp sıkıp kıymalı sosun üzerine atıp domatesleri de atıp kaynamış su döküp ağzını kapatıp kısık ateşte pişene kadar pişiriyoruz Ayrıca çok çok lezzetli oluyor böyle benden söylemesi zamanınız yoksa ve kızartma işi çıksın istemiyorsanız denemenizi tavsiye ederim Afiyet olsunnn şimdiden