Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Patlıcanlı Empanadas

Kıymalı Patlıcanlı Empanadas

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kıymalı Patlıcanlı Empanadas Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler

½ su bardağı su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
75 gr tereyağı

İç Harcı için Malzemeler

56 adet kemer patlıcan – közlenmiş
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr az yağlı kıyma
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 adet kırmızı kapya biberi
10 dal maydanoz
Tuz
Karabiber

Üzeri için Malzemeler

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

Su yumurta ve sirkeyi bir karıştırma kabına alın Bir mikser ile çırpın, unu eleyerek karıştırma kabına ilave edin Tuz ve küp küp doğradığınız tereyağlarını da ekledikten sonra tüm malzemeyi hamur kıvamını bulana kadar yoğurun Kıvamını bulan hamuru streç film ile sarıp buzdolabınızda 45 dakika kadar dinlendirin

Patlıcanlarınızı közleyin ve soyup kenara alın Kuru soğanlarınızı yemeklik doğrayın Tavanızı ocağa alıp ısıtın, doğradığınız soğanlarınızı zeytinyağında sotelemeye başlayın, ardından kıymayı ilave edin, tuz ve karabiber ile tatlandırıp sotelemeye devam edin Bu sırada kapya biberlerinizi küçük küpler olacak şekilde doğrayın Tavaya salça ve kapya biberleri ilave edip pişene kadar sotelemeye devam edin Pişen harcınıza közlediğiniz patlıcanları ilave edip karıştırın En son pişen harcınızı ocaktan alın ve ince kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın

Dinlendirdiğiniz hamurunuzu streç filmini çıkartıp 6 eşit bezeye ayırın, bezeleri bir merdane yardımı ile ince yuvarlaklar elde edecek şekilde açın Hamurların yarısına kıymalı harçtan koyun ve yarım ay şeklinde kapatın, kenar kısımlarını içe doğru kıvırarak şekil verin Empenadaları tepsiye dizin, üzeri için yumurta sarısı ve suyu bir kasede çırpıp empanadaların üzerine bir fırça yardımı ile sürün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 – 30 dakika kadar pişirin Üzeri kızaran empanadaları sıcak servis edin


 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,026Kullanıcılar
ichramalllSon üye
Üst Alt