iltasyazilim
FD Üye
*Kıymalı Pide*
Malzemeler
3 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1çay bardağı sıvı yağ
4 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı seker
1 tane yaş maya
Aldığı kadar un
İç malzemesi için:
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Toz biber, tuz, kimyon
1 demet ince kıyılmış maydanoz
Üzerine sürmek için;
Yumurta sarısı
Küçük kesilmiş domates ve biber
Yapılışı
Maya ılık su ve şeker ile eritilir Hamur için bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulup 40 dakika mayalanmaya bırakılır Soğanlar ince doğranarak hafif kızartılır İçine kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir Domates ince ince kesilip kıymaya ekledikten sonra toz biber, salça ve diğer baharatlar ilave edilerek ocaktan alınır Ilımış olan kıymanın içerisine maydanozu eklenerek karıştırılır Hamurdan bezeler yapılıp yuvarlak açılarak içine harç koyulup pide şekli verilir Üzerine yumurta sarısı sürülüp domates ve biberi de yerleştirilir Bütün malzemeleri aynı işlemden geçirdikten sonra 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilerek servis edilir
Malzemeler
3 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1çay bardağı sıvı yağ
4 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı seker
1 tane yaş maya
Aldığı kadar un
İç malzemesi için:
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Toz biber, tuz, kimyon
1 demet ince kıyılmış maydanoz
Üzerine sürmek için;
Yumurta sarısı
Küçük kesilmiş domates ve biber
Yapılışı
Maya ılık su ve şeker ile eritilir Hamur için bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulup 40 dakika mayalanmaya bırakılır Soğanlar ince doğranarak hafif kızartılır İçine kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir Domates ince ince kesilip kıymaya ekledikten sonra toz biber, salça ve diğer baharatlar ilave edilerek ocaktan alınır Ilımış olan kıymanın içerisine maydanozu eklenerek karıştırılır Hamurdan bezeler yapılıp yuvarlak açılarak içine harç koyulup pide şekli verilir Üzerine yumurta sarısı sürülüp domates ve biberi de yerleştirilir Bütün malzemeleri aynı işlemden geçirdikten sonra 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilerek servis edilir