iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Pide Yapılışı İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*40 gram yaş maya
*Alabildiği kadar un
İç harcı için:
*500 gram orta yağlı kıyma
*2 baş doğranmış soğan
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*23 adet domates
*23 adet yeşil biber
*1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası
*Karabiber, kırmızı biber, tuz
*İnce doğranmış maydanoz
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı Yoğurma kabında yaş maya, ılık süt ve ılık zeytinyağı içinde eritilir Azar azar un, tuz ve toz şeker ilave edilip yumuşak bir hamur yapılır Üstü folyo ile kapatılıp mayalanmaya bırakılır
İç harcı için soğanlar, biberler, domatesler küp küp doğranır Kıyma, baharatlar, salçalar ve maydanoz da eklenip harç hazırlanır
Masa üzerine un serperek hamur alınır Eşit olarak (mandalina büyüklüğünde) parçalara ayrılır Hamur bezeleri merdane yardımı ile pide şekline uygun olarak ince uzun açılır Orta kısmına iç harcından konulur Hamurun kenarları malzemenin üzerine katlanır Uç kısımları birleştirilerek pide şekli verilir 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir Pidelerin üzerine tereyağı sürülerek sıcak sıcak servis yapın*Afiyet olsun
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*40 gram yaş maya
*Alabildiği kadar un
İç harcı için:
*500 gram orta yağlı kıyma
*2 baş doğranmış soğan
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*23 adet domates
*23 adet yeşil biber
*1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası
*Karabiber, kırmızı biber, tuz
*İnce doğranmış maydanoz
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı Yoğurma kabında yaş maya, ılık süt ve ılık zeytinyağı içinde eritilir Azar azar un, tuz ve toz şeker ilave edilip yumuşak bir hamur yapılır Üstü folyo ile kapatılıp mayalanmaya bırakılır
İç harcı için soğanlar, biberler, domatesler küp küp doğranır Kıyma, baharatlar, salçalar ve maydanoz da eklenip harç hazırlanır
Masa üzerine un serperek hamur alınır Eşit olarak (mandalina büyüklüğünde) parçalara ayrılır Hamur bezeleri merdane yardımı ile pide şekline uygun olarak ince uzun açılır Orta kısmına iç harcından konulur Hamurun kenarları malzemenin üzerine katlanır Uç kısımları birleştirilerek pide şekli verilir 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir Pidelerin üzerine tereyağı sürülerek sıcak sıcak servis yapın*Afiyet olsun