iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*5 su bardağı un
*ılık su
İç malzeme;
*500 gr kıyma
*1 adet soğan
*1 adet biber
*1 adet domates
*karabiber, kimyon, pulbiber, tuz
*kaşar peyniri
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı Öncelikle hamuru hazırlıyoruz ılık su haricindeki malzemeleri bir kaba koyuyoruz ve yavaş yavaş su ilavesiyle yoğuruyoruz Yumuşak bir hamur elde edince kapalı bir kapta mayalandırıyoruz Mayalanma süresi ortamın sıcaklığına göre değişir normal oda sıcaklığında yarım saat yeterli olacaktır
Hamur dinlenirken iç malzemeyi hazırlıyoruz soğanı doğrayıp sıvı yağ da kavuruyoruz üzerine kıymayı ekliyoruz rengi dönünce biberi ekliyoruz biberler pişince domates ve baharatları ilave edip pişmeye bırakıyoruz Piştikten sonra ocağı kapatıp soğutuyoruz
Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapıyoruz ince uzun olacak şekilde oklavayla açıyoruz Ortasına kıymalı harcı koyuyoruz Hamurun kenarlarını iki seferde katlıyoruz uçlarını birleştirip fırın tepsisine sıralıyoruz Hamur bitince tepsiyi fırına veriyoruz üzerine hiç bir şey sürmüyoruz Pidenin kenarları kızarmaya başlayınca kaşar peyniri rendesi serpiyoruz Eriyince çıkarıp servis yapıyoruz afiyet olsun
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*5 su bardağı un
*ılık su
İç malzeme;
*500 gr kıyma
*1 adet soğan
*1 adet biber
*1 adet domates
*karabiber, kimyon, pulbiber, tuz
*kaşar peyniri
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı Öncelikle hamuru hazırlıyoruz ılık su haricindeki malzemeleri bir kaba koyuyoruz ve yavaş yavaş su ilavesiyle yoğuruyoruz Yumuşak bir hamur elde edince kapalı bir kapta mayalandırıyoruz Mayalanma süresi ortamın sıcaklığına göre değişir normal oda sıcaklığında yarım saat yeterli olacaktır
Hamur dinlenirken iç malzemeyi hazırlıyoruz soğanı doğrayıp sıvı yağ da kavuruyoruz üzerine kıymayı ekliyoruz rengi dönünce biberi ekliyoruz biberler pişince domates ve baharatları ilave edip pişmeye bırakıyoruz Piştikten sonra ocağı kapatıp soğutuyoruz
Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapıyoruz ince uzun olacak şekilde oklavayla açıyoruz Ortasına kıymalı harcı koyuyoruz Hamurun kenarlarını iki seferde katlıyoruz uçlarını birleştirip fırın tepsisine sıralıyoruz Hamur bitince tepsiyi fırına veriyoruz üzerine hiç bir şey sürmüyoruz Pidenin kenarları kızarmaya başlayınca kaşar peyniri rendesi serpiyoruz Eriyince çıkarıp servis yapıyoruz afiyet olsun