iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo pırasa
*200 gr dana kıyma
*1 kuru soğan
*1 5 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı sıcak su
*5 adet yufka
Börek sosu için
*1 su bardağı sut
*1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
*1 yumurta sarısı
Kıymalı Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı Pırasaları yıkayıp küçük küçük doğrayın Tavada yemeklik doğradığınız soğanları az yağda kavurun Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyin kavurmaya devam edin Kıymalarda kavrulunca pırasaları ekleyip hafif kavurduktan sonra salçasını, tuzunu ekleyin Bir iki takla attırıp sıcak suyunu da ekledikten sonra hafif pişirin Pişen harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın Tepsinize pişirme kağıdını serin 1 kat yufka serip bir kapta karıştırdığınız börek sosundan az miktar alıp dağıtın Aynı işlemi 3 yufka olacak şekilde tekrarlayın 3 yufkada pırasalı harcı eşit bir şekilde tepsinin her tarafına dökün Kalan son 2 yufkada da aynı işlemi tekrarlayın En son yumurta sarısını da sürüp dilim dilim kesip 180 derecede kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
*Yarım kilo pırasa
*200 gr dana kıyma
*1 kuru soğan
*1 5 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı sıcak su
*5 adet yufka
Börek sosu için
*1 su bardağı sut
*1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
*1 yumurta sarısı
Kıymalı Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı Pırasaları yıkayıp küçük küçük doğrayın Tavada yemeklik doğradığınız soğanları az yağda kavurun Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyin kavurmaya devam edin Kıymalarda kavrulunca pırasaları ekleyip hafif kavurduktan sonra salçasını, tuzunu ekleyin Bir iki takla attırıp sıcak suyunu da ekledikten sonra hafif pişirin Pişen harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın Tepsinize pişirme kağıdını serin 1 kat yufka serip bir kapta karıştırdığınız börek sosundan az miktar alıp dağıtın Aynı işlemi 3 yufka olacak şekilde tekrarlayın 3 yufkada pırasalı harcı eşit bir şekilde tepsinin her tarafına dökün Kalan son 2 yufkada da aynı işlemi tekrarlayın En son yumurta sarısını da sürüp dilim dilim kesip 180 derecede kızarana kadar pişirin Afiyet olsun