iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Pişi Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak un
*1 paket* instant maya
*1 çorba kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*12 (yarım) fincan bardağı yağı
İçi için:
*150 gr kıyma
*1 adet kuru soğan
*12 (yarım) demet maydanoz
*Tuz ve karabiber
Kıymalı Pişi Tarifi Yapılışı
Çukur bir kap içine bir bardak ılık su, şeker ve maya ile karıştırılıp mayalanmak üzere kapatılarak dinlendirilir Diğer tarafta kıyma, çok ince doğranmış soğan ile çok az yağda kavrulur Rengi değişince tuz ve biberi en son olarak ince doğranmış maydanoz eklenerek harç hazırlanır
10 dk kadar sonra kabaran mayanın içine sıvı yağ ve tuz atılır Un eklenerek yoğurulur Ele fazla yapışmayan bir hamur elde edilir ve kapağı kapatılarak veya strech film yardımıyla bekletilir 30 dk sonra iyice kabaran hamurun yoğurarak havası alınır ve istenilen ebatlarda un serpilerek bezelere ayrılır İster elimizle veya küçük bir oklava desteği ile hamur açılır ılımış harçtan içine yerleştirilip ağzı yukarı gelecek şekilde parmaklarımızla kapatılır
Bütün bezeler aynı şekilde hazırlanıp tepsiye dizilir
Tavada 1 bardak kadar çiçek yağı kızdırılıp her tarafı çevrilerek iyice kızartılır Dışı oldukça kıyır içi çok lezzetli bir pişi Çok pratik Çay ile servis yapılır
Herkese afiyet olsun Güzelliklerle kalın
*2 bardak un
*1 paket* instant maya
*1 çorba kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*12 (yarım) fincan bardağı yağı
İçi için:
*150 gr kıyma
*1 adet kuru soğan
*12 (yarım) demet maydanoz
*Tuz ve karabiber
Kıymalı Pişi Tarifi Yapılışı
Çukur bir kap içine bir bardak ılık su, şeker ve maya ile karıştırılıp mayalanmak üzere kapatılarak dinlendirilir Diğer tarafta kıyma, çok ince doğranmış soğan ile çok az yağda kavrulur Rengi değişince tuz ve biberi en son olarak ince doğranmış maydanoz eklenerek harç hazırlanır
10 dk kadar sonra kabaran mayanın içine sıvı yağ ve tuz atılır Un eklenerek yoğurulur Ele fazla yapışmayan bir hamur elde edilir ve kapağı kapatılarak veya strech film yardımıyla bekletilir 30 dk sonra iyice kabaran hamurun yoğurarak havası alınır ve istenilen ebatlarda un serpilerek bezelere ayrılır İster elimizle veya küçük bir oklava desteği ile hamur açılır ılımış harçtan içine yerleştirilip ağzı yukarı gelecek şekilde parmaklarımızla kapatılır
Bütün bezeler aynı şekilde hazırlanıp tepsiye dizilir
Tavada 1 bardak kadar çiçek yağı kızdırılıp her tarafı çevrilerek iyice kızartılır Dışı oldukça kıyır içi çok lezzetli bir pişi Çok pratik Çay ile servis yapılır
Herkese afiyet olsun Güzelliklerle kalın