iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
Hamuru için:
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1+ 14 su bardağı ılıktan biraz sıcakça su
35 ile 4,5 su bardağı arası aldığı kadar un
Sos için:
2 yemek kaşığı domates salçası
14 su bardağı ilik su
Tuz, kekik, reyhan, arzuya göre biberiye otu
İç malzemesi:
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 büyükçe soğan
250 300 gr kadar kıyma
1 adet sivri veya çarliston biber
1 yemek kaşığı salca
Kekik, karabiber, tuz, reyhan
Arzuya göre 1015 adet mantar
12 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
Yapılışı:
1 Hamuru hazırlamak için genişçe bir kaba ısıttığınız suyu koyup mayayı ve sekeri ilave edin 5 dakika kadar kabarması için beklettikten sonra tuzu, yağı ve yeterince unu ilave ederek yumuşakça ve pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun 1 saat kadar mayalanmaya bırakın (iki katına çıkana kadar)
2 Sosu için tüm malzemeleri bir kâsede birleştirip karıştırın
3 İç malzemesi için yemeklik doğranmış soğanı geniş bir tavada sıvıyağ ile sararana kadar kavurun
4 İnce, küp küp doğranmış biberi de ekleyip kavurmaya devam edin
5 Kıymayı ilave edip onu da iyice kavurun (bu aşamada kullanıyorsanız ince dilimlenmiş mantarlarda ilave edip birlikte pişirin)
6 En son baharatları ve tuzunu ekleyerek hazır hale getirin
7 Geniş dikdörtgen fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın Kabarmış hamuru tepsiye döküp sıvıyağa batırdığınız parmaklarınızla tepsiye hamuru yayın
8 Hazırladığınız sosu tahta kaşık yardımıyla hamurun üstüne surun En son iç malzemeyi ekleyip yayın
9 Üstüne rendelenmiş mozarella veya kasar peynirini ilave edip 375F (185C) dereceli fırında ustu ve altı kızarana kadar pişirin
10 Dilimleyerek sıcakken servis yapın
Hamuru için:
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1+ 14 su bardağı ılıktan biraz sıcakça su
35 ile 4,5 su bardağı arası aldığı kadar un
Sos için:
2 yemek kaşığı domates salçası
14 su bardağı ilik su
Tuz, kekik, reyhan, arzuya göre biberiye otu
İç malzemesi:
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 büyükçe soğan
250 300 gr kadar kıyma
1 adet sivri veya çarliston biber
1 yemek kaşığı salca
Kekik, karabiber, tuz, reyhan
Arzuya göre 1015 adet mantar
12 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
Yapılışı:
1 Hamuru hazırlamak için genişçe bir kaba ısıttığınız suyu koyup mayayı ve sekeri ilave edin 5 dakika kadar kabarması için beklettikten sonra tuzu, yağı ve yeterince unu ilave ederek yumuşakça ve pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun 1 saat kadar mayalanmaya bırakın (iki katına çıkana kadar)
2 Sosu için tüm malzemeleri bir kâsede birleştirip karıştırın
3 İç malzemesi için yemeklik doğranmış soğanı geniş bir tavada sıvıyağ ile sararana kadar kavurun
4 İnce, küp küp doğranmış biberi de ekleyip kavurmaya devam edin
5 Kıymayı ilave edip onu da iyice kavurun (bu aşamada kullanıyorsanız ince dilimlenmiş mantarlarda ilave edip birlikte pişirin)
6 En son baharatları ve tuzunu ekleyerek hazır hale getirin
7 Geniş dikdörtgen fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın Kabarmış hamuru tepsiye döküp sıvıyağa batırdığınız parmaklarınızla tepsiye hamuru yayın
8 Hazırladığınız sosu tahta kaşık yardımıyla hamurun üstüne surun En son iç malzemeyi ekleyip yayın
9 Üstüne rendelenmiş mozarella veya kasar peynirini ilave edip 375F (185C) dereceli fırında ustu ve altı kızarana kadar pişirin
10 Dilimleyerek sıcakken servis yapın