iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Rus Mantısı – Pelmeni Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin:
*1 yumurta
*1 su bardağı su
*yeterince tuz
*Aldığı kadar un
Harcı İçin:
*100 gr kıyma
*1 adet soğan
*tuz,karabiber
Pişirmek İçin:
*kaynar su
Sosu İçin:
*yoğurt
*sarımsak
*tereyağı
*pul biber,nane
Kıymalı Rus Mantısı – Pelmeni Tarifi Yapılışı Yumurta, su ve unu karıştırıyoruz Hamurun çok sert olması gerekiyor, yoksa salar, sonra elde ettiğimiz sert hamuru 3’e bölüyoruz ve çok ince olmayacak şekilde açıyoruz Sonra meşrubat bardağıyla halkalar halinde kesiyoruz Kalan hamurları da tekrar açarak aynı işlemi yapıyoruz Halka hamurların ortasına kıymalı harcı koyuyoruz ve yarım ay şeklinde kapatıyoruz İki ucunu birleştirerek şekil veriyoruz Sonra pişirmek için kaynar suya atıyoruz, suyun kaynamış olması çok önemli, yaklaşık 10 dakikada mantılarımız pişiyor *Kevgirle tencereden aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu ve tereyağında kızdırmış olduğumuz baharat sosunu dökerek servis ediyoruz
*
*1 yumurta
*1 su bardağı su
*yeterince tuz
*Aldığı kadar un
Harcı İçin:
*100 gr kıyma
*1 adet soğan
*tuz,karabiber
Pişirmek İçin:
*kaynar su
Sosu İçin:
*yoğurt
*sarımsak
*tereyağı
*pul biber,nane
Kıymalı Rus Mantısı – Pelmeni Tarifi Yapılışı Yumurta, su ve unu karıştırıyoruz Hamurun çok sert olması gerekiyor, yoksa salar, sonra elde ettiğimiz sert hamuru 3’e bölüyoruz ve çok ince olmayacak şekilde açıyoruz Sonra meşrubat bardağıyla halkalar halinde kesiyoruz Kalan hamurları da tekrar açarak aynı işlemi yapıyoruz Halka hamurların ortasına kıymalı harcı koyuyoruz ve yarım ay şeklinde kapatıyoruz İki ucunu birleştirerek şekil veriyoruz Sonra pişirmek için kaynar suya atıyoruz, suyun kaynamış olması çok önemli, yaklaşık 10 dakikada mantılarımız pişiyor *Kevgirle tencereden aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu ve tereyağında kızdırmış olduğumuz baharat sosunu dökerek servis ediyoruz
*