iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 adet kabak
200 gr kıyma
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Beşamel sosu için;
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Muskat rendesi
Tuz
Sosu için;
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Üzeri için;
Kaşar rendesi ve kırmızı toz biber
Yapılışı
Kabaklar uzunlamasına ikiye bölünür İçleri oyulur Kızgın yağda kızartılır Ayrı yerde kıymalı iç harç hazırlanır Kızaran kabaklar kağıt havlu üzerinde fazla yağı alındıktan sonra tepsiye dizilir Kıymalı harç içerisine doldurulur Beşamel sos hazırlanıp kabakların üzerine paylaştırılır Kaşar rendesi konulup, toz biber serpilir Son olarak sosu da ilave edilip fırında pişirilir
Afiyet olsun
4 adet kabak
200 gr kıyma
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Beşamel sosu için;
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Muskat rendesi
Tuz
Sosu için;
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Üzeri için;
Kaşar rendesi ve kırmızı toz biber
Yapılışı
Kabaklar uzunlamasına ikiye bölünür İçleri oyulur Kızgın yağda kızartılır Ayrı yerde kıymalı iç harç hazırlanır Kızaran kabaklar kağıt havlu üzerinde fazla yağı alındıktan sonra tepsiye dizilir Kıymalı harç içerisine doldurulur Beşamel sos hazırlanıp kabakların üzerine paylaştırılır Kaşar rendesi konulup, toz biber serpilir Son olarak sosu da ilave edilip fırında pişirilir
Afiyet olsun