iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Sarma Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yufka
*300 gram kıyma
*2 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*2 adet kırmızı kapya biber
*Yarım demet maydanoz
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Kıymalı Sarma Börek Tarifi Yapılışı
Her bir yufka ilk önce dörde bölünür, sonra böldüğümüz yufkalar ikiye bölünerek 8 parça üçgen yufka elde edilir
Biberler ve soğan yemeklik doğranır
Kıyma bir tavaya alınır ve kavrulmaya başlanır biber ve soğanlar da ilave edilir kavrulur Maydonozlar ince doğranır ve kıyma karışımına eklenir Baharatları ayarlanır karıştırılır
Yufkanın geniş olan yerine kıymalı harcımızdan koyulur ve yufkanın kenarları içe katlanarak rulo şekli verilir
Yufkanın uç kısmına elimizle su sürülür ve yapıştırılır ki böreğimiz kızarırken gevşeyip açılmasın
Tavamıza sıvı yağ konur ve sardığımız börekler çift taraflı kızartılır
Sıcak servis edilir
Afiyet olsun
*3 adet yufka
*300 gram kıyma
*2 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*2 adet kırmızı kapya biber
*Yarım demet maydanoz
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Kıymalı Sarma Börek Tarifi Yapılışı
Her bir yufka ilk önce dörde bölünür, sonra böldüğümüz yufkalar ikiye bölünerek 8 parça üçgen yufka elde edilir
Biberler ve soğan yemeklik doğranır
Kıyma bir tavaya alınır ve kavrulmaya başlanır biber ve soğanlar da ilave edilir kavrulur Maydonozlar ince doğranır ve kıyma karışımına eklenir Baharatları ayarlanır karıştırılır
Yufkanın geniş olan yerine kıymalı harcımızdan koyulur ve yufkanın kenarları içe katlanarak rulo şekli verilir
Yufkanın uç kısmına elimizle su sürülür ve yapıştırılır ki böreğimiz kızarırken gevşeyip açılmasın
Tavamıza sıvı yağ konur ve sardığımız börekler çift taraflı kızartılır
Sıcak servis edilir
Afiyet olsun