iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Sebzeli Karnabahar Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta boy karnabahar
*2 adet kuru soğan
*2 diş sarımsak
*200 gr kadar kıyma
*12 adet havuç
*1 adet tatlı patates
*4 adet yumurta
*1 su bardağı konserve bezelye
*İstenilen baharatlar
*Zeytinyağı
*Tuz
Kıymalı Sebzeli Karnabahar Kavurması Tarifi Yapılışı Merhabalar karnabaharı çocuklarınıza birde bu şekilde deneyin hemde sizlerde sevieceksiniz diye düşünerek tarifi paylaşıyorum ??
Öncelikle kuru soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğranarak geniş bir tavaya alınır ,üzerine biberle sarımsak ilave edilerek pembeleşmesine yakın kıyma eklenir, (tavuk göğsü, kuşbaşı ette olur) daha sonra havuçlar ve patatesler eklenir, diğer taraftan robotumuzda karnabaharları un ufak edelim, robotunuz yoksa rendeden de geçirebilirsiniz, daha sonra orta ateşte kavrulan sebzelerimize karnabaharı da ilave ederek kavurma işlemine devam edelim, tavanın bir kenarını açarak yumurtaları oraya kıralım ve kavrulduktan sonra hepsiyle bir harmanlayıp kavurmaya devam edelim ,bu esnada istenilen baharatlar, tuz ve bezelyeler eklenir bir 5 dk kadar da kavurduktan sonra ocaktan alınır ve servise hazır
Afiyet şifa olsun ??
*1 adet orta boy karnabahar
*2 adet kuru soğan
*2 diş sarımsak
*200 gr kadar kıyma
*12 adet havuç
*1 adet tatlı patates
*4 adet yumurta
*1 su bardağı konserve bezelye
*İstenilen baharatlar
*Zeytinyağı
*Tuz
Kıymalı Sebzeli Karnabahar Kavurması Tarifi Yapılışı Merhabalar karnabaharı çocuklarınıza birde bu şekilde deneyin hemde sizlerde sevieceksiniz diye düşünerek tarifi paylaşıyorum ??
Öncelikle kuru soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğranarak geniş bir tavaya alınır ,üzerine biberle sarımsak ilave edilerek pembeleşmesine yakın kıyma eklenir, (tavuk göğsü, kuşbaşı ette olur) daha sonra havuçlar ve patatesler eklenir, diğer taraftan robotumuzda karnabaharları un ufak edelim, robotunuz yoksa rendeden de geçirebilirsiniz, daha sonra orta ateşte kavrulan sebzelerimize karnabaharı da ilave ederek kavurma işlemine devam edelim, tavanın bir kenarını açarak yumurtaları oraya kıralım ve kavrulduktan sonra hepsiyle bir harmanlayıp kavurmaya devam edelim ,bu esnada istenilen baharatlar, tuz ve bezelyeler eklenir bir 5 dk kadar da kavurduktan sonra ocaktan alınır ve servise hazır
Afiyet şifa olsun ??