iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Şevketi Bostan Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım *kg Şevketi Bostan
*1 büyük soğan
*150 gram kuzu kıyma
*1 kaşık un
*1 limon
*23 çay bardağı zeytinyağı
*1 adet kesme şeker
*Karabiber
*Tuz
*34 su bardağı su
Kıymalı Şevketi Bostan Tarifi Yapılışı Ege mutfağının vazgeçilmez sebzesi Şevketi Bostanı bu tarif ile mutlaka denemelisiniz
Öncelikle Şevketi bostanları körpe yapraklarıyla birlikte ayıklıyoruz Sirkeli suda bekletip güzelce yıkadıktan sonra yayvan tenceremizde zeytinyağını, bir büyük soğanı kıyma ile birlikte kavuralım Piştikten sonra tuz ve karabiberini ekleyip 2 dakika çevirelim Ayıkladığımız ve yıkadığımız Şevket’i bostanları kıymalı karışıma ilave edip 1 adet kesme şeker ekliyor ve kısık ateşte 25 dakika kadar pişiriyoruz Yumuşayan Şevketi bostana 1 kaşık un, 1 limon suyu ve yarım çay bardağı su ile hazırladığımız terbiyeyi ekliyor ve yaklaşık 57 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz
Not: ben tam buğday unu kullandığım için rengi çok beyaz değil siz beyaz un ile yaparsanız daha açık renkli ve güzel görünüyor! Afiyet olsun!
*Yarım *kg Şevketi Bostan
*1 büyük soğan
*150 gram kuzu kıyma
*1 kaşık un
*1 limon
*23 çay bardağı zeytinyağı
*1 adet kesme şeker
*Karabiber
*Tuz
*34 su bardağı su
Kıymalı Şevketi Bostan Tarifi Yapılışı Ege mutfağının vazgeçilmez sebzesi Şevketi Bostanı bu tarif ile mutlaka denemelisiniz
Öncelikle Şevketi bostanları körpe yapraklarıyla birlikte ayıklıyoruz Sirkeli suda bekletip güzelce yıkadıktan sonra yayvan tenceremizde zeytinyağını, bir büyük soğanı kıyma ile birlikte kavuralım Piştikten sonra tuz ve karabiberini ekleyip 2 dakika çevirelim Ayıkladığımız ve yıkadığımız Şevket’i bostanları kıymalı karışıma ilave edip 1 adet kesme şeker ekliyor ve kısık ateşte 25 dakika kadar pişiriyoruz Yumuşayan Şevketi bostana 1 kaşık un, 1 limon suyu ve yarım çay bardağı su ile hazırladığımız terbiyeyi ekliyor ve yaklaşık 57 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz
Not: ben tam buğday unu kullandığım için rengi çok beyaz değil siz beyaz un ile yaparsanız daha açık renkli ve güzel görünüyor! Afiyet olsun!