Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Siron

Kıymalı Siron

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kıymalı Siron Tarifi İçin Malzemeler

*3 yufka( köy yufkası)
*250 gram kadar kıyma
*2 soğan
*1 kapya biber
*Tuz karabiber
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Yoğurt isteğe bağlı sarımsak
*3 yemek kaşığı* tereyağı
*Et suyu

*
Kıymalı Siron Tarifi Yapılışı Ben köy yufkası diye satılan yufkalardan alıp yaptım Evde yapılan yufkalardan sarardık eskiden hazır yemek olurdu bize ama maalesef yapmıyoruz ondan daha Elimizde ne varsa kullanıp eskiye özlemi gidermek gerekiyorsa bizde alternatif üretiriz tabi Normal hazır yufka da kullanabilirsiniz Yufkayı çok sıkı olmadan rulo yapıyoruz Sonra iki parmak kalınlığında dilimliyoruz Tepsiye dizip 200 derecelik fırında altı üstü pişene kadar pişiriyoruz O sırada et suyunu hazırlıyoruz Ben hazırda yapmış olduğum et su tabletlerini kullandım 3 su bardağı suda tabletleri kaynattım İsterseniz kaynatıp et suyu dökebilirsiniz Normal kaynamış suda kullanabilirsiniz Su kaynar iken fırından çıkan Sironların üzerine döküyoruz Üzerine yoğurt döküyoruz eritilmiş tereyağını yufkalar ve yoğurdun üzerine gezdiriyoruz Soğan ve kapya biber İle kavurduğumuz baharatlarla tatlandırınğımız kıymayı da döküp afiyetle yiyoruz Hadi kolay gelsin hayırlı günler

858,496Konular
981,692Mesajlar
29,769Kullanıcılar
GuidingSon üye
Üst Alt