iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Hamuru için;
4 yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için:
350 gr kıyma
4 yumurta
1 tutam maydanoz
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber
Sıvı yağ
Alt ve üstü için;
Susam
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Yoğurma kabının içerisinde yumurtalar ile tuz çırpılır Azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur olana dek yoğurulur Hamur 6 eşit parçaya ayrılır ve dinlenmeye bırakılır
Tavanın içine kıyma alınır suyunu çekince sıvı yağ ilave edilir Yumurtalar kırılır ve pişirilir Baharatlar eklenir ve altı kapatılır Maydanozlar kıyılır ve eklenir
Bezeler alınır ve tepsi büyüklüğünde açılır Açılan hamurlardan bir tanesi yağlanmış fırın tepsisine alınır Diğer bütün açılan hamurlar temiz bir bezin üzerine serilerek tepsirmesi beklenir
Hamurlar tencerede kaynayan suya atılır 12 dk durdurulur ve soğuk suda yine 12 dk bekletilerek bir tepsinin arkasına alınarak elimizle fazla suyu alınır ve tepsiye dizilir Orta katına gelindiğinde iç harçtan eklenir
Bütün hamurlar bitene kadar işleme devam edilir En üste kuru serilir ve üzeri yağlanır
Ocağa alınır, kısık ateşte altı kızarınca bir tepsinin arkasında çevrilir ve tepsi yağlanıp geri koyulur Altı da pişene kadar kısık ateşte pişirilir
Afiyet olsun
Hamuru için;
4 yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için:
350 gr kıyma
4 yumurta
1 tutam maydanoz
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber
Sıvı yağ
Alt ve üstü için;
Susam
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Yoğurma kabının içerisinde yumurtalar ile tuz çırpılır Azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur olana dek yoğurulur Hamur 6 eşit parçaya ayrılır ve dinlenmeye bırakılır
Tavanın içine kıyma alınır suyunu çekince sıvı yağ ilave edilir Yumurtalar kırılır ve pişirilir Baharatlar eklenir ve altı kapatılır Maydanozlar kıyılır ve eklenir
Bezeler alınır ve tepsi büyüklüğünde açılır Açılan hamurlardan bir tanesi yağlanmış fırın tepsisine alınır Diğer bütün açılan hamurlar temiz bir bezin üzerine serilerek tepsirmesi beklenir
Hamurlar tencerede kaynayan suya atılır 12 dk durdurulur ve soğuk suda yine 12 dk bekletilerek bir tepsinin arkasına alınarak elimizle fazla suyu alınır ve tepsiye dizilir Orta katına gelindiğinde iç harçtan eklenir
Bütün hamurlar bitene kadar işleme devam edilir En üste kuru serilir ve üzeri yağlanır
Ocağa alınır, kısık ateşte altı kızarınca bir tepsinin arkasında çevrilir ve tepsi yağlanıp geri koyulur Altı da pişene kadar kısık ateşte pişirilir
Afiyet olsun