iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yumurta
*1 çay bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*6 5 su bardağı un
Arası için;
*100 gr margarin
*150 gr tereyağ
İç harcı için;
*400 gr kıyma
*1 adet soğan
*Karabiber
*Tuz
Kıymalı Su Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar sizlere harika bir su böreği tarifim var ustasından birebir pastane su böreği biz severek yapıyor ve yiyoruz Umarım sizde beğenirsiniz
Öncelikle soğanımızı çok az yağda kavuruyoruz Ardından kıymamızı katıp kavurmaya devam ediyoruz En son tuz ve karabiberini atıp altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Bu arada hamurumuzu hazırlıyoruz Bunun için yumurta tuz ve suyu karıştırıp ununu ilave ediyoruz Orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz hamurumuzdan büyük mandalina ebatında bezeler yapıyoruz Bezelerimizi börek hamurundan biraz kalın açıp masaya seriyoruz Bir tepsiye 10 beze yapıyoruz Çok bezeli yaparsanız böreğiniz kalın olur 10 bezemizi de açıp tencereye su koyup kaynatıyoruz Bir başka tencereyede soğuk su koyuyoruz Suyumuz kaynayınca tuz ve biraz sıvı yağ döküyoruz İlk hamurumuzu kaynayan suyun içine atıp biraz bekletip daha sonra soğuk suyun içine alıyoruz En son süzgecin üzerinde süzdürüp yağladığımız tepsimizin tabanına seriyoruz Arasına çok az erittiğimiz yağımızdan sürüyoruz 5 yufkayı bu şekilde yapıyoruz Daha sonra kıyma harcımızı hamurumuza döküp ardından kalan 5 yufkayıda aynı şekilde haşlayıp yağlayıp tepsiye diziyoruz En son kalan yağımızla üzerini yağlayıp ocağın üstünde çevire çevire kızartıyoruz Daha sonra başka bir tepsi yardımıyla ters çevirip tekrar ocakta altını kızartıp dinlenmeye bırakıyoruz Dinlenen böreğimizi dilimleyip servise hazırlıyoruz Afiyet olsun
?*Eğer fırında pişirecekseniz en alt ve en üst yufkalarını haşlamadan serin ki nemli kalmasın pişince
*6 adet yumurta
*1 çay bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*6 5 su bardağı un
Arası için;
*100 gr margarin
*150 gr tereyağ
İç harcı için;
*400 gr kıyma
*1 adet soğan
*Karabiber
*Tuz
Kıymalı Su Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar sizlere harika bir su böreği tarifim var ustasından birebir pastane su böreği biz severek yapıyor ve yiyoruz Umarım sizde beğenirsiniz
Öncelikle soğanımızı çok az yağda kavuruyoruz Ardından kıymamızı katıp kavurmaya devam ediyoruz En son tuz ve karabiberini atıp altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Bu arada hamurumuzu hazırlıyoruz Bunun için yumurta tuz ve suyu karıştırıp ununu ilave ediyoruz Orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz hamurumuzdan büyük mandalina ebatında bezeler yapıyoruz Bezelerimizi börek hamurundan biraz kalın açıp masaya seriyoruz Bir tepsiye 10 beze yapıyoruz Çok bezeli yaparsanız böreğiniz kalın olur 10 bezemizi de açıp tencereye su koyup kaynatıyoruz Bir başka tencereyede soğuk su koyuyoruz Suyumuz kaynayınca tuz ve biraz sıvı yağ döküyoruz İlk hamurumuzu kaynayan suyun içine atıp biraz bekletip daha sonra soğuk suyun içine alıyoruz En son süzgecin üzerinde süzdürüp yağladığımız tepsimizin tabanına seriyoruz Arasına çok az erittiğimiz yağımızdan sürüyoruz 5 yufkayı bu şekilde yapıyoruz Daha sonra kıyma harcımızı hamurumuza döküp ardından kalan 5 yufkayıda aynı şekilde haşlayıp yağlayıp tepsiye diziyoruz En son kalan yağımızla üzerini yağlayıp ocağın üstünde çevire çevire kızartıyoruz Daha sonra başka bir tepsi yardımıyla ters çevirip tekrar ocakta altını kızartıp dinlenmeye bırakıyoruz Dinlenen böreğimizi dilimleyip servise hazırlıyoruz Afiyet olsun
?*Eğer fırında pişirecekseniz en alt ve en üst yufkalarını haşlamadan serin ki nemli kalmasın pişince