iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yumurta
*2 yemek kaşığı sulu yoğurt
*Yarım çay bardaği su
*1 tatlı kaşığı tuz
İÇ HARCI:
*200gr kıyma
*1 orta boy kuru soğan
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pul biber
*Maydanoz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı Su Böreği Tarifi Yapılışı
Yumurta su tuz yoğurt karıştırılır ve un ilave edilir Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur
Sekiz eşit bezeye ayılır ve hamur bir saat dinlendirilir
Önçelikle kıyma tavada suyunu çekene kadar kavurulur Soğan
ilave edilir Kavrulmaya devam edilir ve baharatları ve maydanoz ilave edilir pişirilir
Orta boy bir tencereye su koyup kaynatılıp içine iki yemek kaşığı tuz eklenir altı kısılır
Bir kabın içine soğuk su konur
Dinlenen hamur tepsi büyüklüğünde açılır Açma işlemi biten hamurlar isterse dörtte ister ordadan ikiye bölünür
Yağlı kağıt serilen tepsiye ilk olarak haşlamadan hamur serilir
Diğer üç hamur sıra ile kaynayan suya atılır Sonra soğuk suya ve bir delikli süzgeçe serilir Suyu temiz bir havlu ile alınıp tepsiye döşenir üç yufka haşlanır döşenir
İç harçı ilave edilir ve tekrar üstüne bir kuru yufka serilir ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirilir
Kalan üç yufkada haşlanıp döşenir ve üzerine de tekrar yarım çay bardağı sıvı yağ fırça ile sürülür ve altı üst kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun
*3 adet yumurta
*2 yemek kaşığı sulu yoğurt
*Yarım çay bardaği su
*1 tatlı kaşığı tuz
İÇ HARCI:
*200gr kıyma
*1 orta boy kuru soğan
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pul biber
*Maydanoz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı Su Böreği Tarifi Yapılışı
Yumurta su tuz yoğurt karıştırılır ve un ilave edilir Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur
Sekiz eşit bezeye ayılır ve hamur bir saat dinlendirilir
Önçelikle kıyma tavada suyunu çekene kadar kavurulur Soğan
ilave edilir Kavrulmaya devam edilir ve baharatları ve maydanoz ilave edilir pişirilir
Orta boy bir tencereye su koyup kaynatılıp içine iki yemek kaşığı tuz eklenir altı kısılır
Bir kabın içine soğuk su konur
Dinlenen hamur tepsi büyüklüğünde açılır Açma işlemi biten hamurlar isterse dörtte ister ordadan ikiye bölünür
Yağlı kağıt serilen tepsiye ilk olarak haşlamadan hamur serilir
Diğer üç hamur sıra ile kaynayan suya atılır Sonra soğuk suya ve bir delikli süzgeçe serilir Suyu temiz bir havlu ile alınıp tepsiye döşenir üç yufka haşlanır döşenir
İç harçı ilave edilir ve tekrar üstüne bir kuru yufka serilir ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirilir
Kalan üç yufkada haşlanıp döşenir ve üzerine de tekrar yarım çay bardağı sıvı yağ fırça ile sürülür ve altı üst kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun