iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Tart Tarifi İçin Malzemeler Hamur için
*125 gr tereyağ
*1 yumurta
*4 yemek kaşığı soğuk su
*bir çay kaşığı kabartma tozu
*Tuz
*2 su bardağı un
Kıymalı harç için
*200 gr kıyma
*1 orta boy soğan
*1 diş sarımsak
*Yarım demetten biraz az maydanoz
*1 avuç kadar ceviz
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için
*Yumurta sarısı
*Kiraz domates
Kıymalı Tart Tarifi Yapılışı İlk önce hamuru hazırlayıp dinlenmeye bırakalım Hamur için tereyağ yumurta tuz karıştırdıktan sonra kontrollü olarak unu ekleyelim kabartma tozunu da unla beraber ekleyelim 4 kaşık soğuk suyu da ekleyip hamuru toparlayıp yumuşak bir hamur yapalım ve buz dolabında 20 dk kadar bekletelim bu sırada kıymalı kısmını yapalım Soğanı yemeklikten biraz daha küçük doğrayıp sarımsağı da ilave edip birlikte kavuralım kıymayı ekleyelim kıyma suyunu bırakınca baharatını ekleyip altını kapatalım ve maydanoz ile cevizi ekleyelim
Hamuru kalıbımıza göre açalım ve yerleştirelim Ben küçük borcam kullandım tart kalıbı da kullanabilirsiniz Kenarlarından fazla gelen kısımları kesip alalım Kıymayı üzerine yayalım kalan hamurla da kafes yapalım yumurta sürelim ve kiraz domatesle süsleyip 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim Hamur oldukça lezzetli ve çok kolay çıkıyor kalıptan Ben kıymalı yaptım ama denemek isteyenler farklılaştırabilir tavuklu pırasalı ıspanaklı Ve hatta tavuklu yapılırsa hamura mahlep de eklenebilir yakışacağını düşünüyorum Deneyeceklere afiyet olsun
*125 gr tereyağ
*1 yumurta
*4 yemek kaşığı soğuk su
*bir çay kaşığı kabartma tozu
*Tuz
*2 su bardağı un
Kıymalı harç için
*200 gr kıyma
*1 orta boy soğan
*1 diş sarımsak
*Yarım demetten biraz az maydanoz
*1 avuç kadar ceviz
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için
*Yumurta sarısı
*Kiraz domates
Kıymalı Tart Tarifi Yapılışı İlk önce hamuru hazırlayıp dinlenmeye bırakalım Hamur için tereyağ yumurta tuz karıştırdıktan sonra kontrollü olarak unu ekleyelim kabartma tozunu da unla beraber ekleyelim 4 kaşık soğuk suyu da ekleyip hamuru toparlayıp yumuşak bir hamur yapalım ve buz dolabında 20 dk kadar bekletelim bu sırada kıymalı kısmını yapalım Soğanı yemeklikten biraz daha küçük doğrayıp sarımsağı da ilave edip birlikte kavuralım kıymayı ekleyelim kıyma suyunu bırakınca baharatını ekleyip altını kapatalım ve maydanoz ile cevizi ekleyelim
Hamuru kalıbımıza göre açalım ve yerleştirelim Ben küçük borcam kullandım tart kalıbı da kullanabilirsiniz Kenarlarından fazla gelen kısımları kesip alalım Kıymayı üzerine yayalım kalan hamurla da kafes yapalım yumurta sürelim ve kiraz domatesle süsleyip 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim Hamur oldukça lezzetli ve çok kolay çıkıyor kalıptan Ben kıymalı yaptım ama denemek isteyenler farklılaştırabilir tavuklu pırasalı ıspanaklı Ve hatta tavuklu yapılırsa hamura mahlep de eklenebilir yakışacağını düşünüyorum Deneyeceklere afiyet olsun