Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Tava Böreği

Kıymalı Tava Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kıymalı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*6 adet lavaş
*150 gram kıyma (kavrulmuş)
*Yarım soğan
*Karabiber
*Toz pulbiber
*Tuz

İç sosu için:


*1 yumurta
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ

Kıymalı Tava Böreği Tarifi Yapılışı Hayırlı sabahlar arkadaşlar sabahın en erken saatinde hemmmennn tarifi veriyim sabah kahvaltısına yapan olur veya menüsünü şimdiden tamamlayan olur) arkadaşlar küçük bir not sıkıştırmak istiyorum şuraya öncelikle ben hazır lavaşla yaptım böreği mükemmel oldu eşim bayıldı) ama hangi lavaş ona gelelim marketten aldığımız o hazır lavaşlardan yapmadım çünkü hamuruna fazla sirke koyuyorlar o yüzden kokusu da tadı da pek iyi olmuyor ben direk çiğ köftecilerdeki lavaşlara bayılıyorum onlardan yaptım denedim harikulade oldu ama siz normal hazır çiğ yufkayla da yapabilirsiniz oda harika oluyor artık karar verdim evde lavaş yapıp yapıp buzluğuma stoklıcam çalışan biri olarak anca böyle oluyor hanımlar neyse tarifime gelirsek hemen veriyorum
Canlarım öncelikle kıymalı harcımızı yapalım tavaya az sıvı yağ koyup soğanını ince ince küp küp doğrayıp tavaya atın üzerine soğanları yanmadan öldürmek için tuz serpeleyin Soğanlar pembeleşince hazır kavrulmuş pişmiş kıymanızı içine katın ( kıymanız çiğ ise ayrı bir tavada kavurun)üzerine bir çay kaşığı karabiber, toz pul biber ekleyin iyice karıştırın diğer yandan en geniş tavanızı alın içine çok hafif yağ koyup etrafına yayın ocağın altı en kısık ayarda olsun Daha sonra lavaşlarımızı tam tavayı kaplayacak şekilde tek tek koyun lavaş yada yufkanız büyükse parçalayıp öyle koyun üzerine hazırladığınız iş harçtan 23 kaşık koyun, kuru kaymayacak şekilde sürün,daha sonra üzerine bir lavaş daha koyup yine harç sürün ,bir lavaş daha koyun harç sürün ve 3 lavaş sonra son harcı sürüp hazırladığınız kıymalı harcın hepsini koyun,etrafına yayın ve üzerine 3 lavaş daha aynı şekilde harç lavaş olarak koyup ocağın altını çok hafif açarak önlü arkalı pişirin, daha sonra servis edin ,afiyet olsun
 
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,779Kullanıcılar
meso1212Son üye
Üst Alt