iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı midyat bulguru (Fazla iri olmayan çok lezzetli bir bulgur kısırı, pilavı çok güzel oluyor çok kabarıyor)
*1 adet kuru soğan (Rendelenmiş )
*1 diş sarımsak (Rendelenmiş )
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 çay bardağı tel şehriye
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 yemek kaşığı zeytinyağı (Şehriyeyi kavurmak için )
*125 gr dana kıyması
*1 yemek kaşığı zeytinyağı (Kıymayı kavurmak için )
*Yarım çay kaşığı tuz, karabiber
*2, 5 su bardağı su
Kıymalı Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Düz bir pilav tenceresine tereyağı zeytinyağı koyalımSoğanı ,sarımsağı koyalım 1 dk kavuralım Salçayı ekleyip 1 dk daha kavuralım bulguru ilave edelim karıştıralım Tuz, karabiberi koyup karıştıralımSıcak suyunu verelim Ocağın altını kısalım Diğer tarafta bir tavaya yağı kıymayı koyalım kavuralım Tuz, karabiberi serpip karıştıralım Pilava ilave edelim Başka bir tavaya da yağı koyalım şehriyeleri koyalım Kısık ateşte kavuralım Pilava ekleyelim karıştıralım Bulgur suyunu çekene kadar pişirelim Ocağın altını kapatalım Üzerine havlu kağıt serip demlenmeye bırakalım Sonra kuru naneyi serpip karıştıralım Servis tabaklarına alıp sıcak servis yapalım Afiyet olsun
*1 su bardağı midyat bulguru (Fazla iri olmayan çok lezzetli bir bulgur kısırı, pilavı çok güzel oluyor çok kabarıyor)
*1 adet kuru soğan (Rendelenmiş )
*1 diş sarımsak (Rendelenmiş )
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 çay bardağı tel şehriye
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 yemek kaşığı zeytinyağı (Şehriyeyi kavurmak için )
*125 gr dana kıyması
*1 yemek kaşığı zeytinyağı (Kıymayı kavurmak için )
*Yarım çay kaşığı tuz, karabiber
*2, 5 su bardağı su
Kıymalı Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Düz bir pilav tenceresine tereyağı zeytinyağı koyalımSoğanı ,sarımsağı koyalım 1 dk kavuralım Salçayı ekleyip 1 dk daha kavuralım bulguru ilave edelim karıştıralım Tuz, karabiberi koyup karıştıralımSıcak suyunu verelim Ocağın altını kısalım Diğer tarafta bir tavaya yağı kıymayı koyalım kavuralım Tuz, karabiberi serpip karıştıralım Pilava ilave edelim Başka bir tavaya da yağı koyalım şehriyeleri koyalım Kısık ateşte kavuralım Pilava ekleyelim karıştıralım Bulgur suyunu çekene kadar pişirelim Ocağın altını kapatalım Üzerine havlu kağıt serip demlenmeye bırakalım Sonra kuru naneyi serpip karıştıralım Servis tabaklarına alıp sıcak servis yapalım Afiyet olsun