iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Tepsi Böreği (Hazır Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
Sosu için;
*2 su bardağı süt
*2 yumurta
*1 kaşık yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi için;
*500 gr kadar kıyma
*3 adet yeşil biber
*2 adet kuru soğan
*1 tatlı kaşığı salça
*Pişirmek için zeytinyağı veya sıvı yağ
*Yarım çay bardağı su
*1 çay kaşığı şeker
*Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, kırmızı toz biber
Üzeri için:
*1 şişe maden suyu
*Çörek otu
Kıymalı Tepsi Böreği (Hazır Yufkadan) Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar ?
Mükemmel bir börek tarifine hazır misiniz ?????????
Daha önce hiç yemediğiniz kadar lezzetli bir tarifim ver size İnanın favoriniz olacak iddia ediyorum ısrarla tavsiye edilir ???
1
*Öncelikle iç harcımiızı hazırlayalım
*İç harcımizi pişireceğiz ama çok öldürmeyeceğiz
*Fırında da pişeceği için çok pişirmeyeceğiz
*Kurusoğanlarımızı doğrayıp sıvı yağda pişirelim
*Pembeleşmeden sadece diriliğini öldürünce kıymamızı katalım
*Kıymamızda tamamen pişmeden biberlerimizi katalım
*Biberlerimizde tam pişmeden sadece diriliği ölüp rengi dönünce yeşil biberimizi katıp pişirelim
*Biberlirimizi normal yumuşaklığa gelecek kadar pişirelim
*Yumuşayınca salçamızı, tuzumuzu ,baharatlarımızı katıp karıştıralım
*Salçamız iyice kaybolup eridikten sonra yarım çay bardağı suyumuzu ve şekerimizi katıp 2 dakika kadar daha pişirelim ve altını kapatalım
*İç harcımız hazır
*Diğer yandan sos malzemelerimizi bir kabda karıştıralım
*Börek yapacağımız tepsimizin dibini yağlayalım
*İlk yufkamızı hiç bölmeden tamamen sereceğiz tepsinin dibine ve yanlarda sarkıtacağız
*Ardından sos sürüp ikinci yufkamızı parçalayıp serelim ve sosumuzdan sürelim yine
*Ardından iç harcımızın yarısını yayalım
*Daha sonra 1 yufkamızı da parçalayıp serelim tepsiye ve sosumuzdan sürelim yine
*Bir yufkayı daha parçalayıp serelim ve yine sosumuzdan sürelim
*Daha sonra bir yufkamızı daha serelim ve aynı şekilde sos sürelim
*Kalan iç harcımızı da yayalım ve son yufkamızla komple serelim
*Son kat olarak İlk kattan yanlara sarkan yufkaları da yanlardan tepsinin üzerine katlayalım
*Bu şekilde çiğ halde dilimlere ayıralım böreğimizi
*Ve kalan sosumuzu komple üzerine dökelim Yarım şişe maden suyumuzu da böreğin üzerine yayalım
*Bu şekilde 30 dakika dinlendirelim böreğimizi 30 dakikanın sonunda çörek otu serpip 180 derece fırında güzelce pişene kadar pişirelim Afiyet Olsun ???
*6 adet yufka
Sosu için;
*2 su bardağı süt
*2 yumurta
*1 kaşık yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi için;
*500 gr kadar kıyma
*3 adet yeşil biber
*2 adet kuru soğan
*1 tatlı kaşığı salça
*Pişirmek için zeytinyağı veya sıvı yağ
*Yarım çay bardağı su
*1 çay kaşığı şeker
*Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, kırmızı toz biber
Üzeri için:
*1 şişe maden suyu
*Çörek otu
Kıymalı Tepsi Böreği (Hazır Yufkadan) Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar ?
Mükemmel bir börek tarifine hazır misiniz ?????????
Daha önce hiç yemediğiniz kadar lezzetli bir tarifim ver size İnanın favoriniz olacak iddia ediyorum ısrarla tavsiye edilir ???
1
*Öncelikle iç harcımiızı hazırlayalım
*İç harcımizi pişireceğiz ama çok öldürmeyeceğiz
*Fırında da pişeceği için çok pişirmeyeceğiz
*Kurusoğanlarımızı doğrayıp sıvı yağda pişirelim
*Pembeleşmeden sadece diriliğini öldürünce kıymamızı katalım
*Kıymamızda tamamen pişmeden biberlerimizi katalım
*Biberlerimizde tam pişmeden sadece diriliği ölüp rengi dönünce yeşil biberimizi katıp pişirelim
*Biberlirimizi normal yumuşaklığa gelecek kadar pişirelim
*Yumuşayınca salçamızı, tuzumuzu ,baharatlarımızı katıp karıştıralım
*Salçamız iyice kaybolup eridikten sonra yarım çay bardağı suyumuzu ve şekerimizi katıp 2 dakika kadar daha pişirelim ve altını kapatalım
*İç harcımız hazır
*Diğer yandan sos malzemelerimizi bir kabda karıştıralım
*Börek yapacağımız tepsimizin dibini yağlayalım
*İlk yufkamızı hiç bölmeden tamamen sereceğiz tepsinin dibine ve yanlarda sarkıtacağız
*Ardından sos sürüp ikinci yufkamızı parçalayıp serelim ve sosumuzdan sürelim yine
*Ardından iç harcımızın yarısını yayalım
*Daha sonra 1 yufkamızı da parçalayıp serelim tepsiye ve sosumuzdan sürelim yine
*Bir yufkayı daha parçalayıp serelim ve yine sosumuzdan sürelim
*Daha sonra bir yufkamızı daha serelim ve aynı şekilde sos sürelim
*Kalan iç harcımızı da yayalım ve son yufkamızla komple serelim
*Son kat olarak İlk kattan yanlara sarkan yufkaları da yanlardan tepsinin üzerine katlayalım
*Bu şekilde çiğ halde dilimlere ayıralım böreğimizi
*Ve kalan sosumuzu komple üzerine dökelim Yarım şişe maden suyumuzu da böreğin üzerine yayalım
*Bu şekilde 30 dakika dinlendirelim böreğimizi 30 dakikanın sonunda çörek otu serpip 180 derece fırında güzelce pişene kadar pişirelim Afiyet Olsun ???