iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
1 bütün bayat ekmek
Hafif döndürmek için 2 yemek kaşığı zeytinyağ
400 gr kıyma
1 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
23 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pulbiber
Kekik
Yeterince su
Üzeri için :
300 gr süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Sosu için :
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
Merhaba arkadaşlar sizlere süper lezzetli ve yedikçe yediren, yaptığınızda asla pişman olmayacağınız bu güzel tarifi paylaşmak istedim
Öncelikle bayat ekmekleri dilimleyip daha sonra küp küp yaparak uygun bir tavaya zeytinyağını ekleyip kısık ateşte sık sık karıştırarak ekmekleri çıtır hale getirelim Dilerseniz fırınınızda da kızartabilirsiniz Ayrı bir tavaya yağı alıp üzerine kıymayı ekleyelim ve suyunu salıp çekince rengi döner dönmez yemeklik doğradığımız soğan, sarımsak be biberleri de ekleyip kavuralım Soğanlar kavrulunca küp küp doğradığımız domatesleri ve salçayı da ekleyip kullandığımız ekmek miktarına göre oldukça sulu olacak şekilde göz kararı kıymalı harca su ekleyelim Ben bir çay bardağı kadar ekledim yeterli geldi Diğer yandan yoğurda sarımsak rendeleyerek hazırlayalım Servis tabağına önce ekmekleri, üzerine kıymalı harcı ve onunda üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim En son sosu da hazırlayıp üzerine gezdirelim
Afiyet olsun?
1 bütün bayat ekmek
Hafif döndürmek için 2 yemek kaşığı zeytinyağ
400 gr kıyma
1 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
23 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pulbiber
Kekik
Yeterince su
Üzeri için :
300 gr süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Sosu için :
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
Merhaba arkadaşlar sizlere süper lezzetli ve yedikçe yediren, yaptığınızda asla pişman olmayacağınız bu güzel tarifi paylaşmak istedim
Öncelikle bayat ekmekleri dilimleyip daha sonra küp küp yaparak uygun bir tavaya zeytinyağını ekleyip kısık ateşte sık sık karıştırarak ekmekleri çıtır hale getirelim Dilerseniz fırınınızda da kızartabilirsiniz Ayrı bir tavaya yağı alıp üzerine kıymayı ekleyelim ve suyunu salıp çekince rengi döner dönmez yemeklik doğradığımız soğan, sarımsak be biberleri de ekleyip kavuralım Soğanlar kavrulunca küp küp doğradığımız domatesleri ve salçayı da ekleyip kullandığımız ekmek miktarına göre oldukça sulu olacak şekilde göz kararı kıymalı harca su ekleyelim Ben bir çay bardağı kadar ekledim yeterli geldi Diğer yandan yoğurda sarımsak rendeleyerek hazırlayalım Servis tabağına önce ekmekleri, üzerine kıymalı harcı ve onunda üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim En son sosu da hazırlayıp üzerine gezdirelim
Afiyet olsun?