iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Ve Nohutlu Tarhana Çorbası (Annemin El Emeği Nefis Tarhanasından) Tarifi İçin Malzemeler
*10 çorba kaşığı tarhana
*50 gr kıyma
*Biraz haşlanmış nohut
*1 diş sarımsak (minik doğranmış)
*2 yeşil biber (doğranmış)
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*Biraz nane
*Biraz pul biber
*Gerekirse tuz ( Canım annem tarhanayı yaparken hamuruna kırmızı toz biber ve nane de koyar muhakkak Biz baharatı çok sevdiğimiz için pişirirkende ayrıca ilave ederiz )
*1 et bulyon (isteğe bağlı)
*Yeterince su (ilk aşamada soğuk sonra kıvam ayarlamak için kaynar su)
Kıymalı Ve Nohutlu Tarhana Çorbası (Annemin El Emeği Nefis Tarhanasından) Tarifi Yapılışı
İlk olarak tereyağında kıymayı kavuruyoruz Sonra salçayı ekleyip kavuruyoruz Ocağın altını kapatıyoruz Ardından diğer malzemeleri ve tarhanayı ekleyip biraz soğuk su koyup hızlıca karıştırıp, ardından hemen suyun tamamını ekleyip ocağı açıyoruz ve sürekli karıştırarak kaynatıyoruz Kaynayınca kıvamı yeterliyse altını iyice kısıp 10 dk pişiyoruz Eğer koyu olmuşsa kaynar su ekleyip istediğimiz kıvama getiriyoruz Toz tarhanada önemli olan ilk yapım aşamasında suyun sıcak olmaması Aksi takdirde tarhana top top olur birbirine yapışır, canınızı sıkar o yüzden ilk anda ben 10 çorba kaşığı tarhanaya 1 sürahi kadar soğuk su koyup kaynadıktan sonra gerekirse sıcak su ekliyorum Afiyet olsun
*10 çorba kaşığı tarhana
*50 gr kıyma
*Biraz haşlanmış nohut
*1 diş sarımsak (minik doğranmış)
*2 yeşil biber (doğranmış)
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*Biraz nane
*Biraz pul biber
*Gerekirse tuz ( Canım annem tarhanayı yaparken hamuruna kırmızı toz biber ve nane de koyar muhakkak Biz baharatı çok sevdiğimiz için pişirirkende ayrıca ilave ederiz )
*1 et bulyon (isteğe bağlı)
*Yeterince su (ilk aşamada soğuk sonra kıvam ayarlamak için kaynar su)
Kıymalı Ve Nohutlu Tarhana Çorbası (Annemin El Emeği Nefis Tarhanasından) Tarifi Yapılışı
İlk olarak tereyağında kıymayı kavuruyoruz Sonra salçayı ekleyip kavuruyoruz Ocağın altını kapatıyoruz Ardından diğer malzemeleri ve tarhanayı ekleyip biraz soğuk su koyup hızlıca karıştırıp, ardından hemen suyun tamamını ekleyip ocağı açıyoruz ve sürekli karıştırarak kaynatıyoruz Kaynayınca kıvamı yeterliyse altını iyice kısıp 10 dk pişiyoruz Eğer koyu olmuşsa kaynar su ekleyip istediğimiz kıvama getiriyoruz Toz tarhanada önemli olan ilk yapım aşamasında suyun sıcak olmaması Aksi takdirde tarhana top top olur birbirine yapışır, canınızı sıkar o yüzden ilk anda ben 10 çorba kaşığı tarhanaya 1 sürahi kadar soğuk su koyup kaynadıktan sonra gerekirse sıcak su ekliyorum Afiyet olsun