iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Veya Peynirli Temcit Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta (sarisi üzerine ayrılacak)
*2 tatlı kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı *kadar un
İçi için;
Peynirli iç için;
*11 5 su bardağı beyaz peynir
*910 dal maydanoz
Kıymalı iç için;
*300 gr kıyma
*1 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*910 dal maydanoz
*Tuz, karabiber
Arasına sürmek için;
*200 gr eritilmiş margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*2 yumurta sarısı
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
*Çörek otu
*Susam
Kıymalı Veya Peynirli Temcit Böreği Tarifi Yapılışı Hamuru için, hamur yoğurma kabına süt, yumurta beyazı, su ve sirkeyi koyup iyice karıştıralım, üzerine tuzu ekleyip unu yavaş yavaş ilave edip hamurumuzu fazla sert olmayacak şekilde yoğuralım Üzerini kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakalım Kıymalı iç için soğanı yemeklik doğrayıp, bir yemek kaşığı sıvıyağda 34 dk kavurup, kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim Yeterince kavurduğumuz kıymanın üzerine tuzu, kara biberi ekleyip ocaktan alalım Soğuyan kıymanın içine kıydığımız maydanozuda ilave edip harcımizi hazır edelim peynirli iç için peyniri catal yardımı ile ezip içine kıyılmış *maydanoz ilave edip bir kenara alalım Dinlenen hamurumuzdan ben kıymalısı için, mandalina büyüklüğünden biraz küçük, 10 eşit beze yapıp, diğer kalan hamuru da 5 eşit beze yapıp, üzerini örterek, kenara aldım Kıymalı börek için ilk bezemi oklava ile aça bildiğim kadar ince açıp, üzerine eritilmiş yağ sürüp, yukardan aşağıdan, sağdan soldan 4 e katlayıp kare şekli verip, yağ sürüp, ortasına 1 1, 5 yemek kaşığı kıymalı harçtan koyup zarf şeklinde katlayıp, kat yeri alta gelecek şekilde yağılı kağıt serdiğim fırın tepsime yerleştirdim Diğer kalan kıymalı harcımı ve hamurumu bu şekilde hazırlayıp, üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirdim Peynirli börek için bezemi yine olabildiğince ince açıp , üzerine yağ sürüp yukardan,aşağıdan ve soldan sağdan *katlayıp *kare şekli verip, üzerine biraz yağ sürüp, bıçakla artı şeklinde kesip, 4 parçaya ayırıp, parçaların ortasına yeterince peynirli içten koyup zarf şeklinde katlayıp, kat yeri alta gelecek şekilde tepsimize yerleştirip Diğer kalan hamurumu da bu şekilde hazırlayıp, üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdim Afiyet olsun (doyurucu ve tok tutma özelliği olduğu için, sahurda da tüketmenizi öneririm)
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta (sarisi üzerine ayrılacak)
*2 tatlı kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı *kadar un
İçi için;
Peynirli iç için;
*11 5 su bardağı beyaz peynir
*910 dal maydanoz
Kıymalı iç için;
*300 gr kıyma
*1 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*910 dal maydanoz
*Tuz, karabiber
Arasına sürmek için;
*200 gr eritilmiş margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*2 yumurta sarısı
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
*Çörek otu
*Susam
Kıymalı Veya Peynirli Temcit Böreği Tarifi Yapılışı Hamuru için, hamur yoğurma kabına süt, yumurta beyazı, su ve sirkeyi koyup iyice karıştıralım, üzerine tuzu ekleyip unu yavaş yavaş ilave edip hamurumuzu fazla sert olmayacak şekilde yoğuralım Üzerini kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakalım Kıymalı iç için soğanı yemeklik doğrayıp, bir yemek kaşığı sıvıyağda 34 dk kavurup, kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim Yeterince kavurduğumuz kıymanın üzerine tuzu, kara biberi ekleyip ocaktan alalım Soğuyan kıymanın içine kıydığımız maydanozuda ilave edip harcımizi hazır edelim peynirli iç için peyniri catal yardımı ile ezip içine kıyılmış *maydanoz ilave edip bir kenara alalım Dinlenen hamurumuzdan ben kıymalısı için, mandalina büyüklüğünden biraz küçük, 10 eşit beze yapıp, diğer kalan hamuru da 5 eşit beze yapıp, üzerini örterek, kenara aldım Kıymalı börek için ilk bezemi oklava ile aça bildiğim kadar ince açıp, üzerine eritilmiş yağ sürüp, yukardan aşağıdan, sağdan soldan 4 e katlayıp kare şekli verip, yağ sürüp, ortasına 1 1, 5 yemek kaşığı kıymalı harçtan koyup zarf şeklinde katlayıp, kat yeri alta gelecek şekilde yağılı kağıt serdiğim fırın tepsime yerleştirdim Diğer kalan kıymalı harcımı ve hamurumu bu şekilde hazırlayıp, üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirdim Peynirli börek için bezemi yine olabildiğince ince açıp , üzerine yağ sürüp yukardan,aşağıdan ve soldan sağdan *katlayıp *kare şekli verip, üzerine biraz yağ sürüp, bıçakla artı şeklinde kesip, 4 parçaya ayırıp, parçaların ortasına yeterince peynirli içten koyup zarf şeklinde katlayıp, kat yeri alta gelecek şekilde tepsimize yerleştirip Diğer kalan hamurumu da bu şekilde hazırlayıp, üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdim Afiyet olsun (doyurucu ve tok tutma özelliği olduğu için, sahurda da tüketmenizi öneririm)