iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Volovan Tarifi İçin Malzemeler
*8 adet milföy yaprağı ( 4 kişi için)
*250 gr kıyma
*Soğan
*Domates
*Biber
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*1 Yumurta sarısı
Kıymalı Volovan Tarifi Yapılışı Milföyümüzü dolaptan çıkarıyoruz Kıymayı tavaya alıp soğanla kavuruyoruz Kavrulan kıymaya domates biber ve arzu edilen baharatları ekleyerek iyice kavrulmasını sağlıyoruz Bu sırada milföylerimizin 4 yaprağını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve üzerine çatal batırıyoruz( kabarmaması için) diğer milföy yapraklarının ortasını istenilen şekilli kurabiye kalıbıyla kesiyoruz ve tepsideki milföyün üzerine koyuyoruz( ortası boşluk kalıyor) sonradan eklediğimiz milföyümüzün kenarlarına yumurta sarısı sürüp 1520 dakika 180 derecede pişiriyoruz ( kenarlar kabaracak ortası boşluk kalacak) fırından çıkan milföylerin içine ( boşluk kalan kısıma) kıymalı harcımızı dolduruyoruz Ve üzerine kaşar, tulum v s peynir koyup ( ben kaşar çecili kullandım) domates biberle süslüyoruz 180 derecede peynir eriyene kadar pişiriyoruz Fırından çıkar çıkmaz servis ediyoruz ( üzerine yoğurtta dökülebilir)
( kurabiye kalıbıyla kestiğimiz milföyün ortasından çıkan milföyleride fırında pişirip kullanabilirsiniz Ben piştikten sonra arasını açıp içini kıymalı harçtan doldurdum) Afiyet olsun
*8 adet milföy yaprağı ( 4 kişi için)
*250 gr kıyma
*Soğan
*Domates
*Biber
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*1 Yumurta sarısı
Kıymalı Volovan Tarifi Yapılışı Milföyümüzü dolaptan çıkarıyoruz Kıymayı tavaya alıp soğanla kavuruyoruz Kavrulan kıymaya domates biber ve arzu edilen baharatları ekleyerek iyice kavrulmasını sağlıyoruz Bu sırada milföylerimizin 4 yaprağını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve üzerine çatal batırıyoruz( kabarmaması için) diğer milföy yapraklarının ortasını istenilen şekilli kurabiye kalıbıyla kesiyoruz ve tepsideki milföyün üzerine koyuyoruz( ortası boşluk kalıyor) sonradan eklediğimiz milföyümüzün kenarlarına yumurta sarısı sürüp 1520 dakika 180 derecede pişiriyoruz ( kenarlar kabaracak ortası boşluk kalacak) fırından çıkan milföylerin içine ( boşluk kalan kısıma) kıymalı harcımızı dolduruyoruz Ve üzerine kaşar, tulum v s peynir koyup ( ben kaşar çecili kullandım) domates biberle süslüyoruz 180 derecede peynir eriyene kadar pişiriyoruz Fırından çıkar çıkmaz servis ediyoruz ( üzerine yoğurtta dökülebilir)
( kurabiye kalıbıyla kestiğimiz milföyün ortasından çıkan milföyleride fırında pişirip kullanabilirsiniz Ben piştikten sonra arasını açıp içini kıymalı harçtan doldurdum) Afiyet olsun