iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Yumurtalı Ispanak Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo ıspanak
*250300 gr orta yağlı kuzu kıyma
*2 orta boy kuru soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 silme çay kaşığı tozşeker
*1 dolu tatlı kaşığı pul biber
*3 yemek kaşığı tereyağı
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*4 yumurta
*Tuz, karabiber
Kıymalı Yumurtalı Ispanak Tarifi Yapılışı Merhaba, kimimizin zenginliğinin sonucu olan kimimizin fakirliğinin açlığının bedeli, Ramazan ayı Kimimizde fazla olması kimimizde az olması demek Fazla olanın zenginleşmesi az olanın fakirleşmesi demek Çok basit bir matematik Dağılım eşit olsaydı, literatürde de zengin, fakir diye kelimeler olmazdı Fazlasına sahip olan, olmayanın durumunu anlasın diye konmuş bir sistem Ama ne yazık ki kapitalizm onun da içini boşaltıp; zengin olanın iftarında sahurunda daha çok yediği harcadığı, yiyeceklelerin daha çok pahalandığını fakirin daha azına ulaşabildiği bir ekonomik veriye çevirdiği bir duruma geldi Ben uzun süredir kurban bayramında değil Ramazan ayına girerken kurbanı kesip Ramazan’da en azından sofralarında bir lokma et olsun diyerek ihtiyacı olanlara dağıtıyorum Burada bir tartışma başlatmak değil amacım Gücü olan hem ramazanda yapsın hem kurban bayramında dağıtsın Benim gücüm bir taneye yetiyor; tercihimi Ramazan ayının başında kesip dağıtmaktan yana kullanıyorum Herkese hayırlı, sabırlı, mütevazı ramazanlar dilerim
Ispanakları sadece kökünü keserek temizleyin; bir kaç su yıkayın, iyice süzülsün Kuru soğanı küçük ve ince yemeklik doğrayın, kıyma ile kavurun Salça, şeker ve pul biberi ekleyip salçanın da kavrulmasını sağlayın Yıkanmış ıspanağı haşlamadan üzerine yayın ağız tadınıza göre tuzunu katıp kapağını kapatın ıspanak sulanıp haşlanacaktır Ara ara karıştırarak kavurun Suyunu çekip kavrulduğundan emin olduktan sonra göz göz yumurtalarını kırın Yumurtalara az tuz ekip kaşığın ucuyla yumurtaları hafif açıp genişletin Kapağını kapatıp 35 dakika piştikten sonra kapağı açık 35 dakika daha pişirin Ağız tadınıza göre karabiber vs sevdiğiniz yakıştırdığınız baharatları ekleyin, ocağı söndürün Sıcak sıcak servis edin Afiyet olsun
*
*1 kilo ıspanak
*250300 gr orta yağlı kuzu kıyma
*2 orta boy kuru soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 silme çay kaşığı tozşeker
*1 dolu tatlı kaşığı pul biber
*3 yemek kaşığı tereyağı
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*4 yumurta
*Tuz, karabiber
Kıymalı Yumurtalı Ispanak Tarifi Yapılışı Merhaba, kimimizin zenginliğinin sonucu olan kimimizin fakirliğinin açlığının bedeli, Ramazan ayı Kimimizde fazla olması kimimizde az olması demek Fazla olanın zenginleşmesi az olanın fakirleşmesi demek Çok basit bir matematik Dağılım eşit olsaydı, literatürde de zengin, fakir diye kelimeler olmazdı Fazlasına sahip olan, olmayanın durumunu anlasın diye konmuş bir sistem Ama ne yazık ki kapitalizm onun da içini boşaltıp; zengin olanın iftarında sahurunda daha çok yediği harcadığı, yiyeceklelerin daha çok pahalandığını fakirin daha azına ulaşabildiği bir ekonomik veriye çevirdiği bir duruma geldi Ben uzun süredir kurban bayramında değil Ramazan ayına girerken kurbanı kesip Ramazan’da en azından sofralarında bir lokma et olsun diyerek ihtiyacı olanlara dağıtıyorum Burada bir tartışma başlatmak değil amacım Gücü olan hem ramazanda yapsın hem kurban bayramında dağıtsın Benim gücüm bir taneye yetiyor; tercihimi Ramazan ayının başında kesip dağıtmaktan yana kullanıyorum Herkese hayırlı, sabırlı, mütevazı ramazanlar dilerim
Ispanakları sadece kökünü keserek temizleyin; bir kaç su yıkayın, iyice süzülsün Kuru soğanı küçük ve ince yemeklik doğrayın, kıyma ile kavurun Salça, şeker ve pul biberi ekleyip salçanın da kavrulmasını sağlayın Yıkanmış ıspanağı haşlamadan üzerine yayın ağız tadınıza göre tuzunu katıp kapağını kapatın ıspanak sulanıp haşlanacaktır Ara ara karıştırarak kavurun Suyunu çekip kavrulduğundan emin olduktan sonra göz göz yumurtalarını kırın Yumurtalara az tuz ekip kaşığın ucuyla yumurtaları hafif açıp genişletin Kapağını kapatıp 35 dakika piştikten sonra kapağı açık 35 dakika daha pişirin Ağız tadınıza göre karabiber vs sevdiğiniz yakıştırdığınız baharatları ekleyin, ocağı söndürün Sıcak sıcak servis edin Afiyet olsun
*