iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Yumurtalı Pizza Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı un
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı silme tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Yarım paket toz maya
İç harcı için;
*250 gram kıyma
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 adet küçük soğan
*1 adet kapya biber
*1 çay kaşığı silme karabiber
*1 çay kaşığı silme pul biber
*1 çay kaşığı silme toz kırmızı biber
*1 çay kaşığı kekik
*Tuz
Sosu için;
*1 tatlı kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı ketçap
*1 çay kaşığı kekik
*1 çay kaşığı pul biber
*İsteğe göre; Sarımsak, Taze fesleğen
Sosu için;
*2 domates (Kabuğu soyulmuş, ince doğranmış)
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı toz şeker
*Tuz
*Taze fesleğen
*1 diş sarımsak
*Kekik
Üzeri için;
*4 yumurta
*1 kase kaşar peyniri
Kıymalı Yumurtalı Pizza Tarifi Yapılışı
Pizza hamurumuz yoğurulur minumum 30 dk dinlendirilir Kıymalı harç için soğanlar yemeklik doğranır kıyma ve julien doğranmış biberler eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir Tuz ve baharatlarda eklenerek soğumaya bırakılır Hamur merdane ya da el yardımı ile pizza yapacağımız kaba uygun açılır Ben büyük yuvarlak borcam ile yaptım Kabımıza yerleşen hamuru kürdan ya da çatal yardımı ile delikler açılır Bu işlem hamurun kabarmamasını sağlayacaktır Ben ilk verdiğim tarifteki sosu denedim ikinci sos için sıvı yağ bir tavaya eklenir içerisine domatesler eklenerek biraz pişirilir şeker ve baharatlarda eklenerek soğumaya bırakılır Pizza hamurumuza sosumuz sürülür Kıymalı harç da eklenerek yumurta kırılır Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verilir Dikkat edilmesi gereken fırını alttan ısıtma olarak ayarlanması gerekiyor Eğer altüst yaparsanız pizzanız kuruyabilir En son olarak ta hamurun pişmeye yakın kaşar peyniri de eklenerek erimeye bırakılır Kendini pide sanan pizzamız afiyet olsun
*2 su bardağı un
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı silme tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Yarım paket toz maya
İç harcı için;
*250 gram kıyma
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 adet küçük soğan
*1 adet kapya biber
*1 çay kaşığı silme karabiber
*1 çay kaşığı silme pul biber
*1 çay kaşığı silme toz kırmızı biber
*1 çay kaşığı kekik
*Tuz
Sosu için;
*1 tatlı kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı ketçap
*1 çay kaşığı kekik
*1 çay kaşığı pul biber
*İsteğe göre; Sarımsak, Taze fesleğen
Sosu için;
*2 domates (Kabuğu soyulmuş, ince doğranmış)
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çay kaşığı toz şeker
*Tuz
*Taze fesleğen
*1 diş sarımsak
*Kekik
Üzeri için;
*4 yumurta
*1 kase kaşar peyniri
Kıymalı Yumurtalı Pizza Tarifi Yapılışı
Pizza hamurumuz yoğurulur minumum 30 dk dinlendirilir Kıymalı harç için soğanlar yemeklik doğranır kıyma ve julien doğranmış biberler eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir Tuz ve baharatlarda eklenerek soğumaya bırakılır Hamur merdane ya da el yardımı ile pizza yapacağımız kaba uygun açılır Ben büyük yuvarlak borcam ile yaptım Kabımıza yerleşen hamuru kürdan ya da çatal yardımı ile delikler açılır Bu işlem hamurun kabarmamasını sağlayacaktır Ben ilk verdiğim tarifteki sosu denedim ikinci sos için sıvı yağ bir tavaya eklenir içerisine domatesler eklenerek biraz pişirilir şeker ve baharatlarda eklenerek soğumaya bırakılır Pizza hamurumuza sosumuz sürülür Kıymalı harç da eklenerek yumurta kırılır Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verilir Dikkat edilmesi gereken fırını alttan ısıtma olarak ayarlanması gerekiyor Eğer altüst yaparsanız pizzanız kuruyabilir En son olarak ta hamurun pişmeye yakın kaşar peyniri de eklenerek erimeye bırakılır Kendini pide sanan pizzamız afiyet olsun