iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Zeytin Yağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta boy beyaz lahana
*300 gr kıyma
*1 adet orta boy kuru soğan
*1 su bardağı pirinç
*Yarım yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Kuru nane
*Zeytinyağı
Kıymalı Zeytin Yağlı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı Yaprakları tek tek ayıklayıp yıkayalım Yıkadığımız yaprakları kaynar suda 10 dakika haşlayalım (çok erimesin) yaprakları süzelim ve soğumaya bırakalım Diğer tarafta kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, ayıklanıp, yıkanmış pirinç, tuz, biber, 1 yemek kaşığı salça, kuru naneyi bir kapta iyice karıştıralım Lahana yapraklarındaki sert damarlar çıkarılır, (bu kısımları tencerenin altına koyup, dolmaları bunların üzerine dizebilirsiniz) Yapraklar avuç içi büyüklüğünde parçalar olarak alıp uç kısmına dolma iç harcından koyalım ve saralım (Yaprakları elimizde sıkarsak daha kolay arabiliriz) Yaprakların damar kısımları ile tabanı kaplanan tencereye dizelim Hepsi dizilince yarım kaşık salça su ile karıştırıp tencereye ekleyelim ve zeytinyağı koyalım Tencereye sarmaların üstüne bir tabak oturtalım ki yapraklar açılmasın tencereye dolmaların yarısına gelecek kadar su ilave edelim ve pişmeye bırakılır Afiyet olsun ?
*1 adet orta boy beyaz lahana
*300 gr kıyma
*1 adet orta boy kuru soğan
*1 su bardağı pirinç
*Yarım yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Kuru nane
*Zeytinyağı
Kıymalı Zeytin Yağlı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı Yaprakları tek tek ayıklayıp yıkayalım Yıkadığımız yaprakları kaynar suda 10 dakika haşlayalım (çok erimesin) yaprakları süzelim ve soğumaya bırakalım Diğer tarafta kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, ayıklanıp, yıkanmış pirinç, tuz, biber, 1 yemek kaşığı salça, kuru naneyi bir kapta iyice karıştıralım Lahana yapraklarındaki sert damarlar çıkarılır, (bu kısımları tencerenin altına koyup, dolmaları bunların üzerine dizebilirsiniz) Yapraklar avuç içi büyüklüğünde parçalar olarak alıp uç kısmına dolma iç harcından koyalım ve saralım (Yaprakları elimizde sıkarsak daha kolay arabiliriz) Yaprakların damar kısımları ile tabanı kaplanan tencereye dizelim Hepsi dizilince yarım kaşık salça su ile karıştırıp tencereye ekleyelim ve zeytinyağı koyalım Tencereye sarmaların üstüne bir tabak oturtalım ki yapraklar açılmasın tencereye dolmaların yarısına gelecek kadar su ilave edelim ve pişmeye bırakılır Afiyet olsun ?