iltasyazilim
FD Üye
Kıytırık Meze Tarifi İçin Malzemeler
*5 Adet orta boy yeşil kabak
*4 yemek kaşığı un
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
Üzeri için;
*Maydanoz yada Dereotu
Kıytırık Meze Tarifi Yapılışı Kabakları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan ister küçük küçük küp şeklinde doğrayarak (çok çok küçük şekilde), isterseniz rendeleyerek üzerini örtecek kadar suyla kaynamaya bırakıyoruzKaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kadar kısık ateşte kaynatarak iyice yumuşamasını sağlıyoruz İyice yumuşadığına emin olduktan sonra altını kapatıp, tencerenin kapağınıda kapatarak soğumaya bırakıyoruz (Suyunu süzmeden)
Kabaklar soğuduktan sonra süzüp iyice suyunu sıkıp bir kenara alıyoruz
Başka bir tencere yada derin tavada sıvı yağa unu ilave ederek kavuruyoruz Kavrulan una kabakları ilave edip hızlıca karıştırıyoruz Macun gibi bir karışım elde edeceğiz Kabaklar da iyice kavrulunca tuzunu ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra karışımı bir servis tabağına alıyoruz
üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerine de yağda yaktığımız pul biberi ekleyerek ister maydanoz ister dereotuyla süsleyerek servis yapabiliriz
İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yağda pul biber yakıp gezdirebilirsiniz Bu sekilde de çok lezzetli oluyor Tercih sizin
Afiyet olsun
*5 Adet orta boy yeşil kabak
*4 yemek kaşığı un
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
Üzeri için;
*Maydanoz yada Dereotu
Kıytırık Meze Tarifi Yapılışı Kabakları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan ister küçük küçük küp şeklinde doğrayarak (çok çok küçük şekilde), isterseniz rendeleyerek üzerini örtecek kadar suyla kaynamaya bırakıyoruzKaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kadar kısık ateşte kaynatarak iyice yumuşamasını sağlıyoruz İyice yumuşadığına emin olduktan sonra altını kapatıp, tencerenin kapağınıda kapatarak soğumaya bırakıyoruz (Suyunu süzmeden)
Kabaklar soğuduktan sonra süzüp iyice suyunu sıkıp bir kenara alıyoruz
Başka bir tencere yada derin tavada sıvı yağa unu ilave ederek kavuruyoruz Kavrulan una kabakları ilave edip hızlıca karıştırıyoruz Macun gibi bir karışım elde edeceğiz Kabaklar da iyice kavrulunca tuzunu ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra karışımı bir servis tabağına alıyoruz
üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerine de yağda yaktığımız pul biberi ekleyerek ister maydanoz ister dereotuyla süsleyerek servis yapabiliriz
İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yağda pul biber yakıp gezdirebilirsiniz Bu sekilde de çok lezzetli oluyor Tercih sizin
Afiyet olsun