Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kızarmış Dondurma

Kızarmış Dondurma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

800 gram sütlü, kesme dondurma 2 adet yumurta akı 1 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi 34 su bardağı iri çekilmiş fındık içi 34 su bardağı mısır gevreği (corn flakes) 1 yemek kaşığı galeta unu 1 yemek kaşığı esmer şeker 12 çay kaşığı tarçın Kızartmak için:

1,5 su bardağı ayçiçek yağı

NASIL YAPILIR?

Derin dondurucudan çıkartıp kısa bir süre oda ısısında beklettiğiniz kesme dondurmayı on eşit parçaya kesin Her bir dondurma parçasını avuç içinizde yuvarlayın Düz bir tabağa aldığınız rendelenmiş Hindistan cevizine buladığınız dondurma toplarını çukur bir tabağa alın Üzerini streç filmle kapladıktan sonra kıvam alması için derin dondurucuya kaldırıp uzun bir süre bekletin İri çekilmiş fındık içi, mısır gevreği, galeta unu, esmer şeker ve toz tarçını bir blenderde karıştırıp küçük parçalar haline getirin Yumurta aklarını derin bir kapta bir çatal yardımıyla çırpın Derin dondurucudan çıkardığınız dondurma toplarını, öncelikle yumurta akına sonrasında kaplama harcına bulayın Aynı işlemi bir kez daha tekrarladıktan sonra yeniden derin dondurucuya kaldırıp uzun bir süre bekletin Servisi öncesinde ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın Kızgın yağa atıp aralarda sallayarak 1020 saniye gibi kısa bir süre kızarttığınız dondurmaları bekletmeden servis edin


 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt