iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
800 gram sütlü, kesme dondurma 2 adet yumurta akı 1 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi 34 su bardağı iri çekilmiş fındık içi 34 su bardağı mısır gevreği (corn flakes) 1 yemek kaşığı galeta unu 1 yemek kaşığı esmer şeker 12 çay kaşığı tarçın Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
Derin dondurucudan çıkartıp kısa bir süre oda ısısında beklettiğiniz kesme dondurmayı on eşit parçaya kesin Her bir dondurma parçasını avuç içinizde yuvarlayın Düz bir tabağa aldığınız rendelenmiş Hindistan cevizine buladığınız dondurma toplarını çukur bir tabağa alın Üzerini streç filmle kapladıktan sonra kıvam alması için derin dondurucuya kaldırıp uzun bir süre bekletin İri çekilmiş fındık içi, mısır gevreği, galeta unu, esmer şeker ve toz tarçını bir blenderde karıştırıp küçük parçalar haline getirin Yumurta aklarını derin bir kapta bir çatal yardımıyla çırpın Derin dondurucudan çıkardığınız dondurma toplarını, öncelikle yumurta akına sonrasında kaplama harcına bulayın Aynı işlemi bir kez daha tekrarladıktan sonra yeniden derin dondurucuya kaldırıp uzun bir süre bekletin Servisi öncesinde ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın Kızgın yağa atıp aralarda sallayarak 1020 saniye gibi kısa bir süre kızarttığınız dondurmaları bekletmeden servis edin
800 gram sütlü, kesme dondurma 2 adet yumurta akı 1 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi 34 su bardağı iri çekilmiş fındık içi 34 su bardağı mısır gevreği (corn flakes) 1 yemek kaşığı galeta unu 1 yemek kaşığı esmer şeker 12 çay kaşığı tarçın Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
Derin dondurucudan çıkartıp kısa bir süre oda ısısında beklettiğiniz kesme dondurmayı on eşit parçaya kesin Her bir dondurma parçasını avuç içinizde yuvarlayın Düz bir tabağa aldığınız rendelenmiş Hindistan cevizine buladığınız dondurma toplarını çukur bir tabağa alın Üzerini streç filmle kapladıktan sonra kıvam alması için derin dondurucuya kaldırıp uzun bir süre bekletin İri çekilmiş fındık içi, mısır gevreği, galeta unu, esmer şeker ve toz tarçını bir blenderde karıştırıp küçük parçalar haline getirin Yumurta aklarını derin bir kapta bir çatal yardımıyla çırpın Derin dondurucudan çıkardığınız dondurma toplarını, öncelikle yumurta akına sonrasında kaplama harcına bulayın Aynı işlemi bir kez daha tekrarladıktan sonra yeniden derin dondurucuya kaldırıp uzun bir süre bekletin Servisi öncesinde ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın Kızgın yağa atıp aralarda sallayarak 1020 saniye gibi kısa bir süre kızarttığınız dondurmaları bekletmeden servis edin