iltasyazilim
FD Üye
Kızarmış Kaymak Tarifi İçin Malzemeler
*Kaymak
Kızarmış Kaymak Tarifi Yapılışı Sütü pişirdikten sonra bir kaç günde üzerinde kalınca bir kaymak oluşur O kaymağı alıyoruz ve bir sos tenceresine veya tavaya öylece koyuyoruz Altını kısık ateşte yakıyoruz Kaymak önce eriyecek Daha sonra karıştırarak kızarana kadar bekliyoruz İçinde hem tanecikler hemde erimiş terayağı tadında bir yağ oluşacak Çok kızarmadan hafif pembeleşince alsanız daha iyi olur Çünkü yavaş yavaş kendi kızgınlığında kızarmaya devam ediyor Bu yağı bi kavanoza koyun Daha sonra bunu yoğurtlu makarnalarınıza, tarhana çorbalarınıza, lahana sarmalarınıza sos olarak dökün Harika bir lezzet verdiğini göreceksiniz Dökmeden önce kullanacağınız kadarını alıp eritin yeter
*Kaymak
Kızarmış Kaymak Tarifi Yapılışı Sütü pişirdikten sonra bir kaç günde üzerinde kalınca bir kaymak oluşur O kaymağı alıyoruz ve bir sos tenceresine veya tavaya öylece koyuyoruz Altını kısık ateşte yakıyoruz Kaymak önce eriyecek Daha sonra karıştırarak kızarana kadar bekliyoruz İçinde hem tanecikler hemde erimiş terayağı tadında bir yağ oluşacak Çok kızarmadan hafif pembeleşince alsanız daha iyi olur Çünkü yavaş yavaş kendi kızgınlığında kızarmaya devam ediyor Bu yağı bi kavanoza koyun Daha sonra bunu yoğurtlu makarnalarınıza, tarhana çorbalarınıza, lahana sarmalarınıza sos olarak dökün Harika bir lezzet verdiğini göreceksiniz Dökmeden önce kullanacağınız kadarını alıp eritin yeter