iltasyazilim
FD Üye
Kızarmış Muska Mantısı Malzemeleri
2 adet yufka
İç Harcı için Malzemeler
1 adet kuru soğan – rende
200 gr kıyma
Tuz
Karabiber
Domates Sos için Malzemeler
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ su bardağı su
Üzeri için Malzemeler
Sarımsaklı yoğurt
Kuru nane
Tereyağı
Bir yoğurma kabında rendelediğiniz soğanları, kıymayı, tuz ve karabiber ile tatlandırarak yoğurun
Yufkanızı açın ve 2 parmak büyüklüğünde kesin ve yoğurduğunuz kıymadan koyarak küçük muskalar olacak şekilde sarın
Bir sos tenceresinde su, domates salçası ve zeytinyağını kaynatarak sos hazırlayın
Hazırladığınız muska böreklerini erimiş tereyağına batırın ve fırın tepsinize dizin
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin
Fırından çıkan mantılarınızı servis tabağınıza alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin Yoğurdun üzerine de hazırladığınız domates sostan gezdirin
Son olarak tereyağını bir tavada eritin ve üzerine kuru nane ekleyip kızdırın Domates sosun üzerine gezdirip sıcak servis edin
2 adet yufka
İç Harcı için Malzemeler
1 adet kuru soğan – rende
200 gr kıyma
Tuz
Karabiber
Domates Sos için Malzemeler
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ su bardağı su
Üzeri için Malzemeler
Sarımsaklı yoğurt
Kuru nane
Tereyağı
Bir yoğurma kabında rendelediğiniz soğanları, kıymayı, tuz ve karabiber ile tatlandırarak yoğurun
Yufkanızı açın ve 2 parmak büyüklüğünde kesin ve yoğurduğunuz kıymadan koyarak küçük muskalar olacak şekilde sarın
Bir sos tenceresinde su, domates salçası ve zeytinyağını kaynatarak sos hazırlayın
Hazırladığınız muska böreklerini erimiş tereyağına batırın ve fırın tepsinize dizin
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin
Fırından çıkan mantılarınızı servis tabağınıza alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin Yoğurdun üzerine de hazırladığınız domates sostan gezdirin
Son olarak tereyağını bir tavada eritin ve üzerine kuru nane ekleyip kızdırın Domates sosun üzerine gezdirip sıcak servis edin