iltasyazilim
FD Üye
Kızarmış Muz Tatlısı nasıl yapılır
Kızarmış Muz Tatlısı hazırlanışı
Kızarmış Muz Tatlısı malzemeleri:
3 adet orta doruk muz
15 gr teremyağ ballı
12 portakal
1 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı kabak çekirdeği
Kızarmış Muz Tatlısı yapımı:
Portakalın suyunu çıkartın Muzları soyup büyük parçalar halinde diyagonal doğrayın Teremyağı yapışmaz yüzeyli tavada eritin Dilimlenmiş muzları ekleyin ve kahverengileşinceye dek kızartın Sonradan muzları ocaktan alıp portakal suyu ve esmer şeker ekleyin
Ardındaki tavayı baştan ateşe alıp baloncuklar oluşana değin daha kızartın Tavadaki muzların sosla en ince ayrıntısına kadar harmanlanması için karıştırın Muzları servis tabağına alıp üzerlerine kremayı dökün ve kabak çekirdeklerini serpin
Sıhhat olsun
*
Kızarmış Muz Tatlısı hazırlanışı
Kızarmış Muz Tatlısı malzemeleri:
3 adet orta doruk muz
15 gr teremyağ ballı
12 portakal
1 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı kabak çekirdeği
Kızarmış Muz Tatlısı yapımı:
Portakalın suyunu çıkartın Muzları soyup büyük parçalar halinde diyagonal doğrayın Teremyağı yapışmaz yüzeyli tavada eritin Dilimlenmiş muzları ekleyin ve kahverengileşinceye dek kızartın Sonradan muzları ocaktan alıp portakal suyu ve esmer şeker ekleyin
Ardındaki tavayı baştan ateşe alıp baloncuklar oluşana değin daha kızartın Tavadaki muzların sosla en ince ayrıntısına kadar harmanlanması için karıştırın Muzları servis tabağına alıp üzerlerine kremayı dökün ve kabak çekirdeklerini serpin
Sıhhat olsun
*