iltasyazilim
FD Üye
Kızarmış Muz Malzemeleri ( 4 kişilik – 20 dk )
125 gr un
75 gr toz şeker
1 çay kaşığının ucuyla tarçın
1 adet çırpılmış yumurta
250 gr maden suyu
2 adet muz
Ayçiçeği yağı
Un, tarçın ve şekeri derin bir kaba koyun, karıştırın ve ortasını çukur yapın
Başka bir kapta yumurta ve sodayı karıştırın
Karışımı çukura döküp yavaşça karıştırın ve bulamaç haline getirin
Muzları uzunlamasına ortadan ikiye kesin, daha sonra ortalarından bir kez daha ikiye kesin
Muzlarınızı bu karışıma batırıp derin yağda kızartın
Kâğıt havlu olan bir tabağa alın fazla yağı gidince servis edin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
125 gr un
75 gr toz şeker
1 çay kaşığının ucuyla tarçın
1 adet çırpılmış yumurta
250 gr maden suyu
2 adet muz
Ayçiçeği yağı
Un, tarçın ve şekeri derin bir kaba koyun, karıştırın ve ortasını çukur yapın
Başka bir kapta yumurta ve sodayı karıştırın
Karışımı çukura döküp yavaşça karıştırın ve bulamaç haline getirin
Muzları uzunlamasına ortadan ikiye kesin, daha sonra ortalarından bir kez daha ikiye kesin
Muzlarınızı bu karışıma batırıp derin yağda kızartın
Kâğıt havlu olan bir tabağa alın fazla yağı gidince servis edin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI