iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
500 gr patates
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
Un
1 adet rendelenmiş soğan
14 su bardağı ufalanmış ekmek içi
1 bardak galeta unu
Kızartma yağı
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Patatesleri soyup yumuşayıncaya kadar haşlayın Suyunu iyice süzüp, margarini ekleyin ve ezerek püre haline getirin Yumurtayı, tuzu, karabiberi, soğanı ve ufalanmış ekmek içini ekleyip iyice yoğurun
Elinizi unlayarak yoğurduğunuz karışıma irice köfte şekli verin Bir kaseye galete ununu boşaltın Köftelerin her iki yüzünü galeta ununa bulayın ve genişçe bir tepsiye dizerek bir saat kadar buzdolabında bekletin
Bu arada yağı kızdırın Köftelerin her iki yüzünü altın rengi alıncaya kadar kızartın Yağını süzüp, servis yapın
500 gr patates
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
Un
1 adet rendelenmiş soğan
14 su bardağı ufalanmış ekmek içi
1 bardak galeta unu
Kızartma yağı
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Patatesleri soyup yumuşayıncaya kadar haşlayın Suyunu iyice süzüp, margarini ekleyin ve ezerek püre haline getirin Yumurtayı, tuzu, karabiberi, soğanı ve ufalanmış ekmek içini ekleyip iyice yoğurun
Elinizi unlayarak yoğurduğunuz karışıma irice köfte şekli verin Bir kaseye galete ununu boşaltın Köftelerin her iki yüzünü galeta ununa bulayın ve genişçe bir tepsiye dizerek bir saat kadar buzdolabında bekletin
Bu arada yağı kızdırın Köftelerin her iki yüzünü altın rengi alıncaya kadar kızartın Yağını süzüp, servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.