iltasyazilim
FD Üye
1 Kızarmış Pirinçli Karides Tarifi için;
2 adet yumurtayı bir kasede çırpın ve bir tavada omleti pişirin Pişirdiğiniz omleti rulo yapın ve dilimleyinYağı wok tavada kızdırın Pirinç şehriyelerini 7,5 santimlik şeritler halinde kırın Kabarana kadar kızgın yağda kızartın Ocaktan alın ve kağıt havlu serilmiş tabağa yerleştirin
2 Sıcak yağın 2 yemek kaşığı kadarını wokta bırakın, sarımsak, çili biberi, arpacık soğanları ve içine atın Kuşbaşı doğranmış eti ekleyin ve 34 dakika boyunca pembe rengini kaybedene kadar kavurun Jumbo karidesleri de karıştırın, 2 dakika daha kavurun Karışımı tavadan çıkarın ve bekletin
3 Aynı tavaya pirinç sirkesi, balık sosu ve şekeri ekleyin Biraz kaynatın Şekeri eritmek için karıştırın Koyu şurubumsu bir kıvama gelinceye kadar devam edin Misket limonu suyunu ekleyin ve tuz ile lezzetlendirin Tatlı, ekşi ve tuzlu olması gerekir Ocağı kısın
4 Dana eti ve Jumbo karides karışımı ile fasulye filizlerini sosa karıştırın Pirinç şehriyelerini de aktarın ve çok fazla kırmadan sosla üstünü kaplayın şehriyeleri bir tabağa boşaltın Taze soğan, kişniş yaprakları, omlet şeritleri ve kırmızı çili biberiyle süsleyin, servis yapın
Malzemeler
175 g pirinç şehriyesi
1 yemek kaşığı doğranmış sarımsak
46 adet kuru çili biberi (çekirdekleri alınıp doğranmış)
2 yemek kaşığı doğranmış arpacık soğanı
115 g dana kuşbaşı
115 g çiğ kabuklu Jumbo karides (doğranmış)
2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
3 yemek kaşığı balık sosu
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı misket limonu suyu
115 g fasulye filizi
Tuz
Süslemek için
2 adet taze soğan (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı taze kişniş yaprağı
2 adet yumurta
2 adet kırmızı çili biberi (doğranmış)
Kızartmak için
Sıvıyağı
Kaynak : Turkmax Gurme
2 adet yumurtayı bir kasede çırpın ve bir tavada omleti pişirin Pişirdiğiniz omleti rulo yapın ve dilimleyinYağı wok tavada kızdırın Pirinç şehriyelerini 7,5 santimlik şeritler halinde kırın Kabarana kadar kızgın yağda kızartın Ocaktan alın ve kağıt havlu serilmiş tabağa yerleştirin
2 Sıcak yağın 2 yemek kaşığı kadarını wokta bırakın, sarımsak, çili biberi, arpacık soğanları ve içine atın Kuşbaşı doğranmış eti ekleyin ve 34 dakika boyunca pembe rengini kaybedene kadar kavurun Jumbo karidesleri de karıştırın, 2 dakika daha kavurun Karışımı tavadan çıkarın ve bekletin
3 Aynı tavaya pirinç sirkesi, balık sosu ve şekeri ekleyin Biraz kaynatın Şekeri eritmek için karıştırın Koyu şurubumsu bir kıvama gelinceye kadar devam edin Misket limonu suyunu ekleyin ve tuz ile lezzetlendirin Tatlı, ekşi ve tuzlu olması gerekir Ocağı kısın
4 Dana eti ve Jumbo karides karışımı ile fasulye filizlerini sosa karıştırın Pirinç şehriyelerini de aktarın ve çok fazla kırmadan sosla üstünü kaplayın şehriyeleri bir tabağa boşaltın Taze soğan, kişniş yaprakları, omlet şeritleri ve kırmızı çili biberiyle süsleyin, servis yapın
Malzemeler
175 g pirinç şehriyesi
1 yemek kaşığı doğranmış sarımsak
46 adet kuru çili biberi (çekirdekleri alınıp doğranmış)
2 yemek kaşığı doğranmış arpacık soğanı
115 g dana kuşbaşı
115 g çiğ kabuklu Jumbo karides (doğranmış)
2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
3 yemek kaşığı balık sosu
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı misket limonu suyu
115 g fasulye filizi
Tuz
Süslemek için
2 adet taze soğan (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı taze kişniş yaprağı
2 adet yumurta
2 adet kırmızı çili biberi (doğranmış)
Kızartmak için
Sıvıyağı
Kaynak : Turkmax Gurme