iltasyazilim
FD Üye
Kızartılmış İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
*2 su bardağı kısırlık bulgur
*1 su bardağı irmik
*1 adet yumurta
*3 yemek kaşığı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı sıvı yağ
İçi için:
*400 gr kıyma
*3 orta boy soğan
*78 tane biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı salça
*Karabiber ve pul biber
*2 yemek kaşığı kavurma
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 diş sarımsak
Kızartılmış İçli Köfte Tarifi Yapılışı Soğanı güzelce doğrayalım Bu arada 34 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alarak soğanı kavuralım Kıymayı da koyup kıymayla beraber 12 kere karıştıralım Sonra biberi de ekleyip bir kaç kez karıştıralım Salçayı, baharatları ve tuzu koyalım Piştikten sonra karıştırıp altını kapatalım
Bir büyük kabın içine bulgurlarımızı, irmiğimizi, 5 su bardağı sıcak suyu ve tuzu dökelim Kabarınca yumurta, un ve su serperek yoğuralım Kulak memesi haline gelene kadar Ceviz büyüklüğünde kopartıp yuvarlak şekli verelim Baş parmağımızı ıslatıp ortasını açalım Bir tatlı kaşığı iç harçtan koyup yavaş yavaş ağzını kapatalım İster yuvarlak, ister benim uçları sivri yapalım ve sıvı yağda kızartalım Afiyet olsun
*2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
*2 su bardağı kısırlık bulgur
*1 su bardağı irmik
*1 adet yumurta
*3 yemek kaşığı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı sıvı yağ
İçi için:
*400 gr kıyma
*3 orta boy soğan
*78 tane biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı salça
*Karabiber ve pul biber
*2 yemek kaşığı kavurma
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 diş sarımsak
Kızartılmış İçli Köfte Tarifi Yapılışı Soğanı güzelce doğrayalım Bu arada 34 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alarak soğanı kavuralım Kıymayı da koyup kıymayla beraber 12 kere karıştıralım Sonra biberi de ekleyip bir kaç kez karıştıralım Salçayı, baharatları ve tuzu koyalım Piştikten sonra karıştırıp altını kapatalım
Bir büyük kabın içine bulgurlarımızı, irmiğimizi, 5 su bardağı sıcak suyu ve tuzu dökelim Kabarınca yumurta, un ve su serperek yoğuralım Kulak memesi haline gelene kadar Ceviz büyüklüğünde kopartıp yuvarlak şekli verelim Baş parmağımızı ıslatıp ortasını açalım Bir tatlı kaşığı iç harçtan koyup yavaş yavaş ağzını kapatalım İster yuvarlak, ister benim uçları sivri yapalım ve sıvı yağda kızartalım Afiyet olsun