iltasyazilim
FD Üye
Kızartılmış İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler İçi için;
*1,5 kg orta yağlı iri kıyma
*125 gr tereyağı
*1 çay bardağı su
*1 kg kuru soğan
*1 çay bardağı zeytinyağı
Dışı için;
*500 gr yağsız et
*3 su bardağı ince bulgur
*1 su bardağı kadar irmik
*1,5 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Pul biber
*1 yemek kaşığı kuru reyhan
*2 yumurta akı
Kızartılmış İçli Köfte Tarifi Yapılışı Eti geniş bir tavaya alın,*ocağın üzerine koyun Suyu etin üzerine dökün Suyu çekilince yağı ekleyip kavurun Soğanları soyun, yıkayın ve incecik kıyın Ayrı bir kapta 1 çay bardağı zeytinyağı ile kavurun Kavrulan soğanı, ete ilave edin, biraz daha kavurun Tuzunu, kara ve pul biberini ekleyin, yeterince ya da damak*zevkinize göre ayarlayın En son yarım demet maydanoz kıyın ve ekleyin, ocaktan*indirin ve soğumaya bırakın Buzdolabında iyice*soğutun
Not : Et donmuş olacak yoksa köfteler yapılırken*hamur yapışmaz, köfteler yarılır
Bulguru 2 su bardağı soğuk su ile ıslatın, 20 dk bekletin*Daha sonra yoğurun, ara sıra su ilave edin, bulgur*toparlanmaya başlayınca irmiği ilave edin Yoğurmaya devam edin, *ara sıra su verin (ele*yapışmamasi için, hem de özleşmesi için) Özleşmiş hamura en son yumurta akını ilave edin ve*yoğurun, ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilecek En son elinizi ıslatın ve hamuru toparlayın 5 dk*dinlendirin 3 parçaya ayırın Hamurun 3’te 1’ini alın Limon büklüğünde parçalar koparın İki elin arasında yuvarlayın,*parmağınızı suya batırın Avucunuzun arasında köfteleri hafif bastırarak*çevirerek oyun, daha önce hazırlanan iç harcı*2 tatlı kaşığı *kadar doldurun,*köftelerin ağzını kapatın Oval şekil verin, işlemi tamamlayın Tencereye yeterince sıvı yağ koyup iyice kızınca 5 adet*köfteyi içine atıp kızartın Kağıt havlu serilmiş tabağa alın Yağı süzülünce servis tabağına alın Afiyet olsun
*1,5 kg orta yağlı iri kıyma
*125 gr tereyağı
*1 çay bardağı su
*1 kg kuru soğan
*1 çay bardağı zeytinyağı
Dışı için;
*500 gr yağsız et
*3 su bardağı ince bulgur
*1 su bardağı kadar irmik
*1,5 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Pul biber
*1 yemek kaşığı kuru reyhan
*2 yumurta akı
Kızartılmış İçli Köfte Tarifi Yapılışı Eti geniş bir tavaya alın,*ocağın üzerine koyun Suyu etin üzerine dökün Suyu çekilince yağı ekleyip kavurun Soğanları soyun, yıkayın ve incecik kıyın Ayrı bir kapta 1 çay bardağı zeytinyağı ile kavurun Kavrulan soğanı, ete ilave edin, biraz daha kavurun Tuzunu, kara ve pul biberini ekleyin, yeterince ya da damak*zevkinize göre ayarlayın En son yarım demet maydanoz kıyın ve ekleyin, ocaktan*indirin ve soğumaya bırakın Buzdolabında iyice*soğutun
Not : Et donmuş olacak yoksa köfteler yapılırken*hamur yapışmaz, köfteler yarılır
Bulguru 2 su bardağı soğuk su ile ıslatın, 20 dk bekletin*Daha sonra yoğurun, ara sıra su ilave edin, bulgur*toparlanmaya başlayınca irmiği ilave edin Yoğurmaya devam edin, *ara sıra su verin (ele*yapışmamasi için, hem de özleşmesi için) Özleşmiş hamura en son yumurta akını ilave edin ve*yoğurun, ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilecek En son elinizi ıslatın ve hamuru toparlayın 5 dk*dinlendirin 3 parçaya ayırın Hamurun 3’te 1’ini alın Limon büklüğünde parçalar koparın İki elin arasında yuvarlayın,*parmağınızı suya batırın Avucunuzun arasında köfteleri hafif bastırarak*çevirerek oyun, daha önce hazırlanan iç harcı*2 tatlı kaşığı *kadar doldurun,*köftelerin ağzını kapatın Oval şekil verin, işlemi tamamlayın Tencereye yeterince sıvı yağ koyup iyice kızınca 5 adet*köfteyi içine atıp kızartın Kağıt havlu serilmiş tabağa alın Yağı süzülünce servis tabağına alın Afiyet olsun