iltasyazilim
FD Üye
Kızartma Güllaç Tarifi
Resimli Kızartma Güllaç Tarifi
Kullanılacak Malzemeler
* 10 çorba kaşığı tereyağı
*3 adet yumurta
*2 su bardağı fındık (ince çekilmiş)
* 1 su bardağı gül suyu
* 1 su bardağı su
* 10 kat güllaç
* 2 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
Hazırlanma Şekli
Güllaçları birer birer gülsuyu ve su karışımı ile ıslatıp ikiye katlayın Üzerine çekilmiş fındığı serpin Rulo şeklinde sarın Bütün yaprakları bu biçimde hazırlayın Çırpılmış yumurtayı kaba koyun Tereyağını eritin yağ kızınca rulo biçimdeki güllaçları yumurtaya bulayıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın havlu kağıt üzerinde yağını aldırın Derin bir tepsiye dizin Şekerle sütü kaynatın Şurup hazırlayın Kıvama gelince eksik soğusun Güllaçların üstüne dükün Şurubu çekene kadar bırakın Güllaçlar şurubu çekince tabaklara aktarıp servis yapın *
Resimli Kızartma Güllaç Tarifi
Kullanılacak Malzemeler
* 10 çorba kaşığı tereyağı
*3 adet yumurta
*2 su bardağı fındık (ince çekilmiş)
* 1 su bardağı gül suyu
* 1 su bardağı su
* 10 kat güllaç
* 2 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
Hazırlanma Şekli
Güllaçları birer birer gülsuyu ve su karışımı ile ıslatıp ikiye katlayın Üzerine çekilmiş fındığı serpin Rulo şeklinde sarın Bütün yaprakları bu biçimde hazırlayın Çırpılmış yumurtayı kaba koyun Tereyağını eritin yağ kızınca rulo biçimdeki güllaçları yumurtaya bulayıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın havlu kağıt üzerinde yağını aldırın Derin bir tepsiye dizin Şekerle sütü kaynatın Şurup hazırlayın Kıvama gelince eksik soğusun Güllaçların üstüne dükün Şurubu çekene kadar bırakın Güllaçlar şurubu çekince tabaklara aktarıp servis yapın *