iltasyazilim
FD Üye
Kızartmadan Karnıyarık (Çok Hafif) Tarifi İçin Malzemeler
*9 adet patlıcan
*250 gram kıyma
*2 adet kuru soğan
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz, karabiber
Üzeri için:
*Domates ve yeşil biber
*Patlıcanları yağlamak için 1 fincan zeytinyağı
Sos için:
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 su bardağı su
Kızartmadan Karnıyarık (Çok Hafif) Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp alacalı olarak soyup, saplarını kestikten sonra tuzlu suda bekletiyoruz ki acısı çıksın Yarım saat sonra patlıcanları tuzlu sudan alıp kuruluyoruz ve fırın tepsimize diziyoruz Patlıcanların her tarafını iyice yağlayıp 180200 derece aralığında fırında yumuşayana kadar pişiriyoruz Patlıcanlar pişerken kıymamızı tenceremize alıp yemeklik doğradığımız kuru soğan ve zeytinyağı ile tane tane olana kadar iyice kavuruyoruz Kavrulan kıymamıza yemeklik doğranmış domatesi, salçalarını ve baharatları ekleyip 1 fincan kadar su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz Fırından çıkan patlıcanlarımızın üzerinden bir çizik atıp kaşıkla bastırarak kıymalar için yer açıyoruz Kıymamızı patlıcanların yarık yerine dolduruyor ve üzerini domates ve biber ile süslüyoruz Sos malzemelerini karıştırıyoruz ve fırın kabımızıın dibine gelecek şekilde döküyoruz Böylece fırına verip 1520 dakika kadar pişiriyoruz Yemeğimiz hazır Hayırlı ve bereketli Ramazanlarınız olsun inşallah
Afiyetler olsun )
*
*9 adet patlıcan
*250 gram kıyma
*2 adet kuru soğan
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz, karabiber
Üzeri için:
*Domates ve yeşil biber
*Patlıcanları yağlamak için 1 fincan zeytinyağı
Sos için:
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 su bardağı su
Kızartmadan Karnıyarık (Çok Hafif) Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp alacalı olarak soyup, saplarını kestikten sonra tuzlu suda bekletiyoruz ki acısı çıksın Yarım saat sonra patlıcanları tuzlu sudan alıp kuruluyoruz ve fırın tepsimize diziyoruz Patlıcanların her tarafını iyice yağlayıp 180200 derece aralığında fırında yumuşayana kadar pişiriyoruz Patlıcanlar pişerken kıymamızı tenceremize alıp yemeklik doğradığımız kuru soğan ve zeytinyağı ile tane tane olana kadar iyice kavuruyoruz Kavrulan kıymamıza yemeklik doğranmış domatesi, salçalarını ve baharatları ekleyip 1 fincan kadar su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz Fırından çıkan patlıcanlarımızın üzerinden bir çizik atıp kaşıkla bastırarak kıymalar için yer açıyoruz Kıymamızı patlıcanların yarık yerine dolduruyor ve üzerini domates ve biber ile süslüyoruz Sos malzemelerini karıştırıyoruz ve fırın kabımızıın dibine gelecek şekilde döküyoruz Böylece fırına verip 1520 dakika kadar pişiriyoruz Yemeğimiz hazır Hayırlı ve bereketli Ramazanlarınız olsun inşallah
Afiyetler olsun )
*