Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kızartmadan Karnıyarık (Çok Hafif)

Kızartmadan Karnıyarık (Çok Hafif)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kızartmadan Karnıyarık (Çok Hafif) Tarifi İçin Malzemeler

*9 adet patlıcan
*250 gram kıyma
*2 adet kuru soğan
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz, karabiber

Üzeri için:


*Domates ve yeşil biber
*Patlıcanları yağlamak için 1 fincan zeytinyağı

Sos için:


*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 su bardağı su

Kızartmadan Karnıyarık (Çok Hafif) Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp alacalı olarak soyup, saplarını kestikten sonra tuzlu suda bekletiyoruz ki acısı çıksın Yarım saat sonra patlıcanları tuzlu sudan alıp kuruluyoruz ve fırın tepsimize diziyoruz Patlıcanların her tarafını iyice yağlayıp 180200 derece aralığında fırında yumuşayana kadar pişiriyoruz Patlıcanlar pişerken kıymamızı tenceremize alıp yemeklik doğradığımız kuru soğan ve zeytinyağı ile tane tane olana kadar iyice kavuruyoruz Kavrulan kıymamıza yemeklik doğranmış domatesi, salçalarını ve baharatları ekleyip 1 fincan kadar su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz Fırından çıkan patlıcanlarımızın üzerinden bir çizik atıp kaşıkla bastırarak kıymalar için yer açıyoruz Kıymamızı patlıcanların yarık yerine dolduruyor ve üzerini domates ve biber ile süslüyoruz Sos malzemelerini karıştırıyoruz ve fırın kabımızıın dibine gelecek şekilde döküyoruz Böylece fırına verip 1520 dakika kadar pişiriyoruz Yemeğimiz hazır Hayırlı ve bereketli Ramazanlarınız olsun inşallah
Afiyetler olsun )
*
 
858,496Konular
982,148Mesajlar
30,092Kullanıcılar
isacan6791Son üye
Üst Alt