Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kızartmalık ile yemeklik patates arasındaki bu fark nedir?

Kızartmalık ile yemeklik patates arasındaki bu fark nedir?

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
kizartmalik_ile_yemeklik_patates_arasindaki_bu_fark_nedir_1605609668_8359.jpg

Mutfaklarda en çok tüketilen ve özellikle çocuklar tarafından çok sevilen patates sağlığımız için en önemli besinler arasında yer alır. Her mevsim yiyebileceğiniz ve yiyecek sektöründe herkes tarafından tüketilen patatese günün her saati tüketiliyor. Çok sevilen patatesin kızartmalık ve yemeklik olarak farklı çeşitleri bulunuyor. Peki kızartmalık patatesle yemeklik patates arasındaki fark nedir?

Ülkemizde ekimi ve tüketimi çok fazla olan patates uygun arazilerinde bulunmasıyla birçok farklı çeşidi yetiştirilmektedir. Her bölgenin iklim koşullarına ve toprağın uygunluğuna bağlı olarak patates çeşitleri ekiliyor.  Tohum tiplerine göre değişiklik gösteren patates çeşitleri, pişirilme tercihi üzerinden de adlandırılıyor. Patates çeşitleri genel olarak, yemeklik, kızartmalık, olarak ayrılıyor. Dünya genelinde beş yüzün üzerinde patates türü bulunuyor.  7'den 70'e herkesin severek tükettiği sebzelerden en çok sevilen tüketilen sebzelerin başında gelen patates birçok farklı tariflerle çok lezzetli yemeklere dönüşüyor. Ayrıca çok hızlı bir şekilde yapabileceğiniz haşlama yöntemiyle bile patatesi böylece enfes haliyle tüketebilirsiniz. En çok tüketilen sebzelerin başında gelen patates kızartmalık patates ve yemeklik patates olarak ikiye ayrılıyor. O halde yemeklik patatesle kızartmalık patates arasındaki fark nedir, nasıl anlaşılır? İşte yanıtlar:

BLdPt_1605609337_8765.jpg

YEMEKLİK PATATES VE KIZARTMALIK PATATES ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Kızartmalık patatesleri yemeklik patatesten ayıran en önemli özelliği yemeklik patatese göre daha iri olmalarıdır. Kızartmalık patateslerin nişasta oranı yüksek, su oranı azdır.  Kızartmalık patatesin kabukları koyu sarı ve kırmızıdır. Aynı zamanda kızartmalık patatesler diğer patateslere göre daha parlak bir görünümü bulunuyor. Kızartmalık patates seçerken bu özelliklere dikkat ederek kolayca ayırt edip satın alabilirsiniz.

rbsZU_1605609376_2067.jpg

Yemeklik patates ise, kızartmalık patatese göre daha küçük, kabuğu daha ince ve sulu olur. Ayrıca yemeklik, haşlamalık olan patateslerin nişasta oranı azdır. Bu patatesler sulu olduğu için kızartıldığında lezzetsiz olur. Sulu yemekler ve haşlamak için kullanılması tavsiye edilir.

JB1CG_1605609401_8099.jpg

 


 
858,496Konular
982,155Mesajlar
30,095Kullanıcılar
kayaesSon üye
Üst Alt