Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kızartmasız Kıymalı Sebze Musakka

Kızartmasız Kıymalı Sebze Musakka

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kızartmasız Kıymalı Sebze Musakka Tarifi İçin Malzemeler

*2 patlıcan
*2 kabak
*2 domates
*2 patates
*3 adet yeşil biber
*1 adet soğan
*1, 5 yemek kaşığı salça
*Baharatlar, tuz
*Sıvıyağ (kıyma ve sos için)
*200 gr dana kıyma

Kızartmasız Kıymalı Sebze Musakka Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar,
Bu tarifi yine bir gün ne yemek yapayım diye düşünürken dolabımdaki sebzeyi Nasıl değerlendiririm acaba dedim ve kendim bi yemek çeşidi ortaya çıkardım Çok ta lezzetli oldu tavsiye ederim
Haydi başlayalım
Patlıcan kızartırken çok yağ çektiği için bende fırında değerlendirmek istedim
Öncelikle kıymamızı bir yemek kaşığından az salça ile soğan ve biberle birlikte kavuruyoruz baharatlarını da ekleyip biraz daha karıştırıp kapatıyoruz Ardından patlıcan kabak ve patatesleri yuvarlak şekilde doğruyoruz Dikdörtgen borcama sebzeleri düzüyoruz Üstüne kavurduğumuz kıymayı serpiştiriyoruz eşit şekilde En son da domatesleri yuvarlak doğrayıp sebzelerin ve kıymanın üstüne ekliyoruz Son olarak bir kapta bir çay bardağına yakın sıvı yağ, bir su bardağı sıcak su ve kalan salçamızı(bir yemek kaşığına yakın) tuz ve istersek bu sosa da baharat ve tuz ekleyebilirsiniz Hazırladığımız salça sosu yemeğin üzerine gezdiriyoruz 200°lik fırında pişiriyoruz Pişirirken sebzeler bir müddet sonra suyunu bırakıyor ve üstü kurumaya başlıyor siz bu sırada kaşıkla fırındaki sebzeyi alt üst edip karıştırın ki özdeşleşsin bu işlemi yapınca yemek asıl lezzeti alıyor Sebzeler önceden kızartmadığımız için kurulabiliyor eğer suyu az gelirse biraz sıcak su ekleyebilirsiniz
Afiyet olsun

858,496Konular
981,686Mesajlar
29,765Kullanıcılar
Üst Alt