Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

kızılay haftası ile ilgili yazı

kızılay haftası ile ilgili yazı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kızılayla İlgili Hoş Yazı

Kızılay bir yardım kuruluşudur Savaşta ve barışta halkın karagün dostudur Savaşta yaralananlara, ölenlerin ailelerine yardıma koşar Yaraları sarar Her türlü yardımı yapar Barışta yangın, su baskını, yer sarsıntısı felaketlerine uğrayanlara sıcak destek elini uzatır Fakirlere, düşkünlere, kimsesizlere takviye eder Onlara yiyecek, giyecek, meşrubat, yakıt, çadır ve para yardımı yapar

Her yıl 29 Ekim 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası'nı kutlarız Kızılay bir destek kurumudur Yardım yardımsever bir duygudur İnsanları yücelten bir düşüncedir Bu düşüncenin yaygınlaşması, dünyamızı güzelleştirir Barıştırma içinde bir arada yaşamamızı sağlar Halk aralarında birlik ve birliktelik duygularını geliştirir

Kızılay Haftasında Kızılay Derneğinin kuruluş amacı ve çalışmaları konusunda okulda, sınıfta konuşmalar yapılır, bilgiler verilir Radyo ve televizyonda Kızılay ile ilgili programlar yayınlanır

Kızılayın merkezi Ankara'dadır Türkiye'nin her il ve ilçesinde şubesi vardır Okullarda Kızılay Kolu kurulur ve çalışır Öğrencilerin üye olduğu bu kol, Kızılay'a pul satarak yardım toplar

Felakete uğrayanlara din, dil, ata ayrımı yapmadan yardım edilmesi gerektiği görüşünü başlangıçta İsviçre'li bir yazan savundu tek tek yapılan yardımın yeterli olmadığı görüşünde birleşen Avrupalı devlet adamları İsviçre'nin Cenevre kentinde toplandılar 1859 yılında Birincil Destek Derneği'ni kurdular Bağımsız, yansız uluslararası bir kuruluş olan bu dernek sonradan Kızılhaç adını aldı Kızılhaç Derneği'nin larcomkuruluşundan kısa bir zaman sonradan ülkemizde 1868 yılında Yaralı Askerlere Yardım Derneği kuruldu Dernek bir zaman sonradan Hilali Ahmer adını aldı Hilal ay, ahmer kırmızı demektir Cumhuriyet döneminde derneğin adı bu anlamı açıklayıcı biçimde değiştirildi Türkiye Kızılay Derneği oldu

Kızılay; savaş, zelzele, sel baskını, yangın, salgın rahatsızlık gibi felakete uğrayanlara yardım eder Depremden, selden, yangından zarar görenlerin yardımına koşar Felakete uğrayanların barınmaları için çadır, battaniyelarcom yiyecek, giyecek dağıtır Yaralananların iyileşmeleri için geçici hastaneler kurar Savaşta yaralanan askerlerin iyileşmeleri için çaba gösterir Onlara her nesil yardımda bulunur

Kızılay salgın hastalık durumlarında hastalara destek eder Aşevleri açar, aşevlerinde fakir, öksüz, düşkün yurttaşlara gıda ve içecek verir

Yurt içinde ya da yurt açık havada deprem, sel baskını, savaş olur olmaz Kızılay depolarını açar, felaket bölgesine çadır, battaniye, giyecek, yiyecek, kan ve ilaç gönderir Bu yardımların dağıtımını sağlar Kızılay ülke larcom içinde ve ülke dışarıya yaptığı bu yardımları ; üyelerin ödentileri, yardımseverlerin bağışları ve öğrencilerin satın aldıkları Kızılay pullarından elde ettiği gelirlerle karşılar

Kızılay, hiç bir ayrım gözetmeksizin doğal yıkımlara uğrayanlara, savaş yaralılarına, düşkünlere, salgın hastalıklara yakalananlara, din, dil, kamu ayrımı yapmadan yardım elini uzatır Kızılay gerektiğinde aynı amaçlı Kızılhaç, Kızılaslan, Güneş gibi yardım kuruluşları ile işbirliği yapar Kızılay gençlik kampları, aşevleri, hastaneler, dispanserler, kan merkezleri gibi sıhhat ve takviye kuruluşlarını çalıştırır

Türkiye Kızılay Derneği'nin beyaz zemin üzerinde kırmızı aydan oluşan bir bayrağı vardır Kızılay bayrağındaki beyaz renk yaralı askerlerin gömleklerini, kırmızı ay ise kan izlerini simgelemektedir

Kızılayın tc halka yaptığı yardımlar, yine halkın bu kuruluşa yaptığı yardımlardan, bağışlardan oluşur Durumu iyi olan her yurttaş, Kızılay'a yardım etmeli, bağışta bulunmalıdır Hepimiz Kızılay'a larcom takviye edelim Kızılay pulu alalım Kurban Bayramında kestiğimiz kurban derisini bu kuruluşa bağışlayalım Kızılay'a yaptığımız yardım fakire, fukaraya, felakete uğrayanlara yapılmış sayılır

Biz de bir gün felakete uğrarsak, Kızılay bizim de yardımımıza koşacaktır *