Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kızılay nerede örgütlenmiştir?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

11 Haziran 1868 tarihinde Osmanlı Zarar Görmüş ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyetiadıyla kurulan Kızılay,
1877'de Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti,
1923'de Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti,
1935'te Türkiye Kızılay Cemiyetive
1947'de Türkiye Kızılay Derneğiadını almıştır Kuruluşa KIZILAYadını büyük önder Atatürk vermiştir

Kızılay, 1876 Osmanlı Rus Savaşı'ndan 1974 Kıbrıs Uzlaştırma Harekatı'na kadar geçen zaman içinde, Türkiye'nin taraf olduğu tüm savaşlarda, cephe ardındaki kurduğu seyyar ve değişmez hastaneler,hasta nakliye servisleri,donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar yoluyla savaş alanında yaralanan veya hastalanan on binlerce Mehmetçik'in dost ve düşman askerinin bakım ve tedavisine yardımcı olmuş, Türk olsun düşman olsun savaş esirlerine gereken insancıl yardımları yapmış; savaştan etkilenen sivil halkın bakımı ve korunması için çaba göstermiş; I Meşrutiyetin ilanından sonradan İstanbul'da görülen büyük kolera salgınından bu yana yurdumuzda ortaya meydana çıkan doğal afetlerde felaketzedelerin bakımını, barınağı ve beslenmelerini sağlamış, uluslararası yardım faaliyetlerine katılmış; hemşirelik eğitimi, ilkyardım ve kanla ilgili hizmetler alanında öncülük yapmış, korunmaya gereksinen pek çok vatandaşımıza gereken sosyal yardım ve hizmetleri sunmuştur
Kızılay'ın amacı, her nerede görülür ise , hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye hedeflemek, insanın hayatını ve sağlığını gözetmek, onun kişiliğine saygı gösterilmesini temin etmek ve halk müziği arasındaki iki taraflı anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve aralıksız barışı getirmeye uğraşmaktır Kızılay ihtiyaç hemen dayanışmanın,ıstırap hemen eşitliğin, savaşın en dargın hemencecik insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesidir
Kızılay, Uluslararası KızılayKızılhaç Topluluğu'nun esas ilkelerini paylaşır Bunlar; insanlık,ayrım gözetmemek, açıklık, özgürlük,hayır kurumu niteliği, birlik ve evrensellik ilkeleridir
Kızılay, tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi, kâr amacı gütmeyen, takviye ve hizmetleri karşılıksız olan ve halk yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur

Kızılay'ın teşkilatı, Genel merkez ve şubelerden oluşur Kızılay'ın Genel Müdürlük teşkilatı dışarıya kalan bütün kademelerindeki görevler fahridir *

858,460Konular
981,104Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt