Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kızılay Sancaktepe Şubesi’nde 16 kişiye gözaltı: ‘Yardım malzemeleri satıldı’ iddiası

Kızılay Sancaktepe Şubesi’nde 16 kişiye gözaltı: ‘Yardım malzemeleri satıldı’ iddiası
0
60

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
Kizilay%2DSancaktepe%2DSubesi%2Dnde%2D16%2Dkisiye%2Dgozalti%2DYardim%2Dmalzemeleri%2Dsatildi%2Diddiasi%2D237146%2Ejpg

Kızılay Sancaktepe Şubesi’nde operasyon yapıldığı ve birtakım Kızılay yöneticilerinin “Çete oluşturduğu ve Kızılay mallarını satarak şahsi menfaat elde ettiği” savıyla tutuklanarak cezaevine gönderildiği ortaya çıktı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre gizlilik kararı alınan soruşturma çerçevesinde zanlıların Kızılay logosu olmayan “kıyafet” üzere kimi yardım materyallerini sattığı öne sürüldü. Kızılay Sancaktepe Şubesi yöneticisi olan toplam 16 kişinin konutlarına yapılan operasyonun akabinde gözaltına alındığı ve akabinde da birtakım sanıkların tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderildiği öğrenildi. Operasyonda birtakım zanlıların konutlarında yüklü ölçüde para ele geçirildiği de argüman edildi.

Kızılay Genel Merkez doğruladı

Kızılay Genel Merkezi’nden BirGün’e yapılan açıklamada Kızılay Şube yöneticilerine yapılan operasyon doğrulanarak “Sancaktepe Şubemizde yaşandığı belirtilen ve asla onaylamayacağımız usulsüzlüğü Genel Merkezimizden görevlendirdiğimiz müfettişlerimiz ve hukuk müşavirliğimiz aracılığıyla yakından takip ediyoruz” denildi.

"Tek gayemiz o beyaz yerin kirletilmemesidir"

Kızılay idaresinden yapılan açıklamada, “Bağışçılarımız ve gereksinim sahiplerimiz müsterih olsunlar, Kızılay idaresi olarak veren el ile alan elin haklarının takipçisiyiz” denilerek şu tabirlere yer verildi:

“Bu süreçte güvenlik kuvvetlerine verdiğimiz dayanağı, yargılama sürecinde de ilgili makamlara sonuna kadar vereceğiz. Gerçeğin tüm açıklığı ile ortaya çıkması ve varsa hatalıların en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız. Kızılay’ın bayrağı beyaz bir yerde kırmızı bir hilaldir. Kızılay’ın beyaz tabanı üzerindeki en küçük bir lekeyi ortaya koysun diye seçilmiştir. Tek emelimiz o beyaz tabanın kirletilmemesidir. ”