Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kızılayın Başlıca Calışma Alanları

Kızılayın Başlıca Calışma Alanları
0
96

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Kızılayın Faaliyet Alanları
Kızılayın calışmaları nelerdir
Kızılayın calışmaları hakkında bilgi

Kızılayın Amacları

1 Kızılay savaşta felakete uğrayanları koruyan 12 Ağustos 1949 tarihli Cenevre Sozleşmeleriyle Turkiye Cumhuriyeti Devleti'nin taraf bulunduğu uluslararası anlaşmaların kendisine yuklediği hizmetleri gorur veya yerine getirilmesine yardımcı olur,

2 Kızılay barışta yurt icinde ve yurt dışında vukua gelen her turlu afet ve felaketlere karşı Tuzuğu dahilinde uzerine duşen hizmetleri yerine getirir,

3 Kızılay insaniyetci hukuk ilkelerine bağlı kalır, sağlık ve sosyal dayanışmayı destekler, sosyal refahın geliştirilmesine yardımcı olur,

4 Kızılay Uluslararası Kızılhac Komitesi, KızılayKızılhac Dernekleri Federasyonu ve bu federasyona dahil ulusal kuruluşlarla amac ve işbirliği yapar

Turk Kızılayı ’nın zamanla yoneldiği faaliyet ve hizmet alanları şunlardır:
1 Afete Hazırlık ve Mudahale

Savaş durumunda
Doğal afetlerde
Olağan donemlerde

2 Nakdi ve ayni yardım hizmetleri
3 Sağlık ve Sosyal Yardım Hizmetleri

Tıp Merkezleri
PsikoSosyal destek hizmetleri
İlk yardım kursları

4 Genclik ve Gonulluluk hizmetleri

Genclik kampları
Burslar
Yurtlar
Gonulluluk hizmetleri

5 Kan Hizmetleri
6 Uluslararası İlişkiler

Uluslararası Kızılhac Komitesi, Uluslararası KızılayKızılhac Dernekleri Federasyonu ve bu federasyona dahil ulusal kuruluşlarla amac ve işbirliği yapmaktır

858,468Konular
981,196Mesajlar
29,542Kullanıcılar
abcalcioSon üye
Üst Alt