Kızılayın Faaliyet Alanları
Kızılayın calışmaları nelerdir
Kızılayın calışmaları hakkında bilgi
Kızılayın Amacları
1 Kızılay savaşta felakete uğrayanları koruyan 12 Ağustos 1949 tarihli Cenevre Sozleşmeleriyle Turkiye Cumhuriyeti Devleti'nin taraf bulunduğu uluslararası anlaşmaların kendisine yuklediği hizmetleri gorur veya yerine getirilmesine yardımcı olur,
2 Kızılay barışta yurt icinde ve yurt dışında vukua gelen her turlu afet ve felaketlere karşı Tuzuğu dahilinde uzerine duşen hizmetleri yerine getirir,
3 Kızılay insaniyetci hukuk ilkelerine bağlı kalır, sağlık ve sosyal dayanışmayı destekler, sosyal refahın geliştirilmesine yardımcı olur,
4 Kızılay Uluslararası Kızılhac Komitesi, KızılayKızılhac Dernekleri Federasyonu ve bu federasyona dahil ulusal kuruluşlarla amac ve işbirliği yapar
Turk Kızılayı ’nın zamanla yoneldiği faaliyet ve hizmet alanları şunlardır:
1 Afete Hazırlık ve Mudahale
Savaş durumunda
Doğal afetlerde
Olağan donemlerde
2 Nakdi ve ayni yardım hizmetleri
3 Sağlık ve Sosyal Yardım Hizmetleri
Tıp Merkezleri
PsikoSosyal destek hizmetleri
İlk yardım kursları
4 Genclik ve Gonulluluk hizmetleri
Genclik kampları
Burslar
Yurtlar
Gonulluluk hizmetleri
5 Kan Hizmetleri
6 Uluslararası İlişkiler
Uluslararası Kızılhac Komitesi, Uluslararası KızılayKızılhac Dernekleri Federasyonu ve bu federasyona dahil ulusal kuruluşlarla amac ve işbirliği yapmaktır
Kızılayın calışmaları nelerdir
Kızılayın calışmaları hakkında bilgi
Kızılayın Amacları
1 Kızılay savaşta felakete uğrayanları koruyan 12 Ağustos 1949 tarihli Cenevre Sozleşmeleriyle Turkiye Cumhuriyeti Devleti'nin taraf bulunduğu uluslararası anlaşmaların kendisine yuklediği hizmetleri gorur veya yerine getirilmesine yardımcı olur,
2 Kızılay barışta yurt icinde ve yurt dışında vukua gelen her turlu afet ve felaketlere karşı Tuzuğu dahilinde uzerine duşen hizmetleri yerine getirir,
3 Kızılay insaniyetci hukuk ilkelerine bağlı kalır, sağlık ve sosyal dayanışmayı destekler, sosyal refahın geliştirilmesine yardımcı olur,
4 Kızılay Uluslararası Kızılhac Komitesi, KızılayKızılhac Dernekleri Federasyonu ve bu federasyona dahil ulusal kuruluşlarla amac ve işbirliği yapar
Turk Kızılayı ’nın zamanla yoneldiği faaliyet ve hizmet alanları şunlardır:
1 Afete Hazırlık ve Mudahale
Savaş durumunda
Doğal afetlerde
Olağan donemlerde
2 Nakdi ve ayni yardım hizmetleri
3 Sağlık ve Sosyal Yardım Hizmetleri
Tıp Merkezleri
PsikoSosyal destek hizmetleri
İlk yardım kursları
4 Genclik ve Gonulluluk hizmetleri
Genclik kampları
Burslar
Yurtlar
Gonulluluk hizmetleri
5 Kan Hizmetleri
6 Uluslararası İlişkiler
Uluslararası Kızılhac Komitesi, Uluslararası KızılayKızılhac Dernekleri Federasyonu ve bu federasyona dahil ulusal kuruluşlarla amac ve işbirliği yapmaktır