Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kızılayın Görevleri Nelerdir?

Kızılayın Görevleri Nelerdir?
0
193

dersem

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
74
Öncelikle ‘Kızılay ne demektir’ sorusunun cevabına bakalım Kızılay, doğal afetler sonucunda oluşan felaketlerden zarar gören insanlara herhangi bir ayrım yapmadan yardıma koşan, insanların barınma, gıda ve sağlık gibi her türlü ihtiyaçlarını karşılayan, yapılan bağışlar ile varlığını sürdüren kuruluştur

Kızılay’ın Başlıca Görevleri

Kızılay, doğal afetler ve yıkımlardan dolayı sıkıntıya düşen insanlara hiç bir ayrım yapmadan yardım eder Felaketzedelere çadır, battaniye, yiyecek, giyecek tedarik ederler Yaralı olan insanların sağlıklarına kavuşmaları için geçici hastaneler kurarak onlara sağlık desteği sağlarlar Vatanı korumak uğruna yaralanan askerlere tıbbi destek yardımında bulunur Ülkede oluşan salgın hastalıklar nedeniyle bakıma ihtiyaç duyan hastalara yardım eder, ilaç ve tıbbi gereksinimlerini karşılar Yoksul ve yardıma muhtaç olan insanlara aş evleri kurarak yemek ihtiyaçlarını karşılamalarında yardımcı olur Kan bağışı bankaları kurup ameliyat vb gerek görülen her yere gerekli kan bağışını sağlar

Kızılay’ın Faaliyetleri

Kızılay’ın en büyük özelliği ise din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin bütün insanlığa yardım eder Gerek gördüğü yerde kendi kuruluşlarıyla iş birliği yapan diğer kuruluşlardan yardım alır Kızılay kuruluşlarında çalıştırılmak üzere ebe, hemşire ve hasta bakıcı yetiştirir ve kan bağışı yapmak isteyenlere gerekli yardım sağlayarak teşkilat alanı kurar Her türlü zorluk ve engelleri aşmak için tam teknik destek sağlayabilmek amacıyla gerekli tüm malzemeleri hazırlar Yardıma ihtiyacı olan bütün insanlara yardım eder İlk yardımın ne olduğunu bilmeyen insanlara kurtarıcı olabilmeleri için destek sağlar ve bu alanda insanlar yetiştirir Gönüllü bir teşkilat olan Kızılay üyelerini eğitmeyi hedefleyerek programlar hazırlar

Yaşadığımız Dünya üzerinde bir gün bizimde başımıza bir felaket gelmeyeceğinin garantisi yoktur Bir gün bizlerde muhtaç duruma düşebilir, yardıma ihtiyaç duyabiliriz Bu yüzden Kızılay yardım kuruluşuna bağışlarımızla destek çıkmalı ve onu yaşatmak için elimizden geleni yapmalıyız Unutmayalım ki; her bağış bir candır

858,477Konular
981,289Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt