Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kızılayın Tarihcesi

Kızılayın Tarihcesi
0
115

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
kızılay'ın kuruluşu

* 29 Haziran 1868 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun 5 Temmuz 1865 tarihinde imzalamak zorunda kaldığı Cenevre Sozleşmesi gereği olarak MecrUhin ve Marzayi Askeriyyeye İmdad ve Muavenet Cemiyeti Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım ve Destek Cemiyetiadıyla Dr Abdullah Bey ve Serdarı Ekrem Omer Paşa onculuğunde kurulmuş ancak hicbir zaman calışır hale gecmemiştir

* 14 Nisan 1877'de Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyetiadı ile Marko Paşa onderliğinde yapılan toplantılardan sonra yeniden kurulmuş ve SırbistanKaradağ Savaşları ile Teselya Savaşlarında yardım calışmaları yaptıysa da ancak 1960 yılında kurumsal olarak calışmaya başlayabilmiştir, Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti, amblem olarak hilali alması gerektiğini gosterilerek Uluslararası Salibi Ahmer (Kızılhac) tarafından uzun sure kabul edilmedi Nihayet 1897 Haziranında Londrada toplanan Milletlerarası VIII Kızılhac Konferansında Dr Besim Omer Paşanın gayretleriyle hilalin amblem olarak alınması resmen kabul edilmiştir

* 1923 yılında Cumhuriyetin kurulması ve devletin isminin değiştirilmesi ile Turkiye Hilaliahmer Cemiyetiadını almıştır,

* 1935 yılında Mustafa Kemal Ataturk tarafından uygun gorulen Turkiye Kızılay Cemiyetiadını almıştırKızılay sağlık icin calışan bir Sivil Toplum Kuruluşudur

Similar threads

kızılay'ın kuruluşu * 29 Haziran 1868 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun 5 Temmuz 1865 tarihinde imza atmak zorunda kaldığı Cenevre Sözleşmesi gereği olarak Mecrûhîn ve Marzâyi Askeriyyeye İmdad ve Muâvenet Cemiyeti Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım ve Takviye Cemiyetiadıyla Dr Abdullah Bey...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Kızılay ne zaman kuruldu 11 Haziran 1868 tarihinde Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyetiadıyla kurulmuştur 1877'de Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti, 1923'de Turkiye Hilaliahmer Cemiyeti, 1935'te Turkiye Kızılay Cemiyetive 1947'de Turkiye Kızılay Derneğiadını almıştır Kuruluşa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Kızılayın Amacı Nedir Kızılayın İlk Kuruluş Tarihi Ve Amacları Hakkında Bilgi 11 Haziran 1868 tarihinde Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyetiadıyla kurulan Kızılay, 1877'de Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti, 1923'de Turkiye Hilaliahmer Cemiyeti, 1935'te Turkiye Kızılay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Kızılayın Ozet Tarihi ozet Kızılayın Tarihcesi Kızılayın Tarihcesi Nedir kısaca Kızılayın Tarihcesi Nedir Ozeti Kızılay (Turkiye Kızılay Derneği, Turk Kızılayı olarak da bilinir, eski adı Hilali Ahmer Cemiyeti), 11 Haziran 1868 tarihinde Osmanlı MecrUhUni Askeri Muavenet Cemiyeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Kızılay İlk Adı, Kızılayın İlk Adı nedir Kızılayın İlk Adı Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti 'dir 1877'de Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti, 1923'de Turkiye Hilaliahmer Cemiyeti, 1935'te Turkiye Kızılay Cemiyetive 1947'de Turkiye Kızılay Derneğiadını almıştır Kuruluşa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt