iltasyazilim
FD Üye
Kızılcık Ekşisi Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg Kızılcık
*45 su bardağı şeker
*3 tane limon tuzu
Kızılcık Ekşisi Tarifi Yapılışı Kış ayı gelmek üzere Malum grip nezle de kapıda Vazgeçilmez Kızılcık tarhanasının yanında bir de ekşisini yapmak gerek, ister marmelat ister meyve suyu şeklinde tüketmek için öncelikle kızılcıklarımızı temizliyoruz Bir tencereye Alıp üzerini kapatacak şekilde su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz Arada kontrol edip ezilecek kıvama gelince ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz Kızılcıklar soğuyunca biz ilistir deriz ,altına leğen koyarak kızılcıkları ilistirden geçiriyoruz Tekrar bir tencereye alıp şekerimizi ve limon tuzunu ekleyerek bi yarım saat kadar kaynatıyoruz Ocağı kapatıp bi beş dakika sıcağı geçince kavanozlara doldurup ağzını kapatarak ters çevirip soğumaya bırakıyoruz Şekerini isteğinize göre az ya da fazla ekleyebilirsiniz Afiyet olsun
*3 kg Kızılcık
*45 su bardağı şeker
*3 tane limon tuzu
Kızılcık Ekşisi Tarifi Yapılışı Kış ayı gelmek üzere Malum grip nezle de kapıda Vazgeçilmez Kızılcık tarhanasının yanında bir de ekşisini yapmak gerek, ister marmelat ister meyve suyu şeklinde tüketmek için öncelikle kızılcıklarımızı temizliyoruz Bir tencereye Alıp üzerini kapatacak şekilde su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz Arada kontrol edip ezilecek kıvama gelince ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz Kızılcıklar soğuyunca biz ilistir deriz ,altına leğen koyarak kızılcıkları ilistirden geçiriyoruz Tekrar bir tencereye alıp şekerimizi ve limon tuzunu ekleyerek bi yarım saat kadar kaynatıyoruz Ocağı kapatıp bi beş dakika sıcağı geçince kavanozlara doldurup ağzını kapatarak ters çevirip soğumaya bırakıyoruz Şekerini isteğinize göre az ya da fazla ekleyebilirsiniz Afiyet olsun